All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Vinden försvann och vardagsrummet fick ett uppsving

Det är inte alltid de som bor i sitt eget hus, ser alla möjligheter som deras hem erbjuder. Anledningen till detta är bland annat att du efter en stund blir van vid att du är nästan blind för alternativen - och det är inte minst de mest avancerade lösningarna som du lätt missar.

Detta kan göras av inredningsarkitekter och arkitekter.

Denna skyhöga, snövita vardagsrum på 40 kvadratmeter ligger i en funktionalistisk känne fristående från 1987. Här designern Lars Ernst Hole tagit full nytta av utrymme på fem meter.

- Om du har tak på 3, 5 meter eller mer är detta en utmärkt utgångspunkt för att göra ett loft så här, säger Hole. nr.

Massor av dagsljus

Det luftiga loftet på 20 kvadratmeter ger utrymme för både hemmakontor och gott om torktumlare för barnen. Räcken framför vardagsrummet gjordes i nästan sjöfartsstil, och stegets enkla avrundningsform gör det enkelt för barnen att svänga in från stegen och uppe på golvet.

NY DYNAMIK I OLDRUM: Det nya galleriet innehåller både arbetsplatser och tvättrum för barnen. Takhöjden är 5 meter lång. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

ET SOLID SYSTEM: - Bra och slitstarka material har använts. Handräcken på räcken och stegar är gjorda av massiva körsbärsträd. Kombinationen av enkla ståldetaljer, glas och trä samt spårfrister i räcken och en separat bottenlinje för att fästa plattan bildar en stabil konstruktion, säger designer Lars Hole. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Annars släpper nya långa smala takfönster en flod av dagsljus och natthimlen i både takstue och arbete på det övre planet och vardagsrummet på nedervåningen.

Så cool loftlägenhet som vi aldrig sett tidigare

- Ett sådant ljust och luftigt takrum är nästan ett fritt område och en bonus förutom det praktiska. Istället för att bygga ett rum huset byggde vi en till , som kommenterade Hole.

Han anser att sådana rum under mötet uppfattas som ljud och intim.

- Och hela loftet blir som ett rum i rummet.

Nya och spännande lösningar

Hole hävdar också att dessa typer av hemisfärer kan utformas för att förbättra akustiken i rummet. Och att de kan ge traditionella rum en ny, visuell dynamik, visar detta exempel.

Designern anser att rum med mycket olika geometriska former kan ligga till grund för nya och spännande gallerilösningar.

Samma sak gäller material och ytor. Hole bygger på kända designprodukter som stål, glas och trä, och tillägger att olika typer av perforerade plattor och exotiskt trä kan användas för att uppnå speciella interna effekter.

Möbler som mis-rum

båthus du aldrig sett förut

Lars Ernst Hole har även utformat en del av massivt trä möbler i detta hem. Det är också oljad körsbärsträ både i stege och ledstång på räcket, och detta material med en speciell, varm klingande i används också i soffbordet L-1 som står i mitten av vardagsrummet.

Se mer:

Naustene du aldrig sett

EN ENKEL, RENSTIL: Designer Lars Ernst Holes soffbord L-1 uppskattar miljön i detta hus. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Nu kommer de snygga hytterna

Denna stuga är helt rå!

Letar du efter nya idéer för inredningen? Du hittar dem i vår Inspirationsguide

Flexibla glasdörrar gör allt för kabinen

ADVERT

Mest populära