All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Vardagsrum kännetecknas av att ägaren hade gjort saker ännu

Denna kostnad transformations:

hyllsektionen (Ikea skrov och möbler maker): £ 39 500

Carpenter och mallar (volym / Mur och Coatings Brabarczyk): 75 £ 000

Lights : US $ 8000

Parquet: £ 15200

Elektriker: £ 25000

Möbler: 51 £ 000

Totalt: £ 213.700

norrmän är bland de världsledande inom renovering, och det är snabbt gjord för att bli av med.

Medan vissa som hantverkare gör sitt jobb, det finns många som vill göra renoveringen själv. John Ivar Andresen var länge en av dem.

Till slut ville han dock bidra till att slutföra renoveringar i vardagsrummet, och utfärdade följande utmaning Bonytthjelpen:

". Boendet präglas av att jag har gjort saker själva Nu är vi redo för kvalitetslösningar"

Total omvandling

När inredningsarkitekt Cecilie Claussen ville bli av med boendet valde hon att expandera öppningarna så att alla rum lånade utrymme från varandra. Hemmet har med andra ord inte blivit större - det känns bara så.

Varför är den nya lösningen bättre än den tidigare?

Cirkulationen på första våningen är mycket bättre nu. Du rör sig fritt mellan rummen. Detta beror på att öppningarna är större och att vi har tagit bort fåtöljer och sattes i en hörnsoffa i stället. När flödet är bra, gör dig inte, men när det är dåligt det känns.

Vad är fördelarna med den rymdbyggda hylldelen?

Att det är omfattande. Det ser trevligare ut än lös förvaringsmöbler. På hyllorna kan invånarna lägga upp personliga saker som är viktiga för dem, till exempel böcker, medan mindre fina saker kan stuvas i de 60 cm djupa lådorna längs golvet.

Artikeln fortsätter under bilden.

PLACERING: Längs väggens en vägg står en skräddarsydd förvaringsenhet, byggd av moduler från Ikea. Bak den glidande skivan är en tv dold. Hyllan är raffinerad av möbelstickaren James Bagshaw från Woobii Furniture. Fåtöljet är från Hay. Foto: PHOTO: Niklas Hart

Fler funktioner

Är det inte läskigt att lösningen är låst, om man skulle ångra?

Om man önskar ständiga förändringar, ja. Men om man bör tänka på funktionalitet, måste man göra ett val och våga knocka en spik. För den här familjen är den bästa lösningen att placera för en vardagsrumsvägg och placera sittmöbler mot den andra. Då blir avståndet till TV: n kortare och korrekt.

Vad är syftet med glidskivan?

Det gör att hyllan kan fylla fler funktioner. Man kan till exempel dölja en tv där, eller något annat som du inte vill ska visas hela tiden. Dessutom gör hyllan mindre statisk. Du ändrar uttrycket genom att variera skivans position. Det är också möjligt att koppla av det hela.

STORA PLATS: 1. Kökets plats är densamma, men rummet känns större nu då öppningarna till intilliggande rum utökas. 2.Parketten ersattes med vitoljad ekparkett från parketthuset och väggarna är starkt tända (färgkod NCS S 0500-N). Ekens soffbord är från A. Huseby. Sidobord och kuddar är från Hay. Foto: PHOTO: Niklas Hart

Vill du läsa mer av dessa saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära