All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gräsmattan på kort tid med finjustering

Hur man gör grunden

 • Skär jorden ner till ca 15 cm djup.
 • Om du har hård lerajord bör du rocka, du kan mala vanlig sand.
 • Sandig mark förbättras genom att blanda torv eller barkform.
 • Gödsel med ca 4 kg gödselmedel per. ett hundra kvadrat.
 • Sluta ytan för att få ett bra resultat.
 • Ta bort stenar, kvistar, rötter och ogräs. Då droppar ytan och vattnet om det känns torrt.

Hur man får klipparen på plats

 • Börja med den längsta sidan.
 • Lägg längderna i mönstret så att lederna inte når mitten av varandra. Tryck ihop på lederna. Låt mattorna ha bra kontakt med den bearbetade marken.
 • Omedelbart efter installationen kommer du att vattna mycket, eftersom bevattning skapar tillväxt. Vatten vanligen 25-30 mm.
 • Under de första två till tre veckorna måste den nya gräset vattnas och du får aldrig låta den torka ut vid denna tidpunkt.

Grass på rulle

Hur grön gräsmatta

 • Du får lättast stark gräsmatta tillväxt mycket gödsling och bevattning (cirka 16 kg gödsel per. Hundra kvadratmeter fördelat på fyra gödsling).
 • Skär sedan gräset när det är ca. 5 cm hög. Kom ihåg att skärhöjden ska vara minst 3-4 cm. Om möjligt, ta bort alla gräsmattor som finns kvar efter klippning.
 • Efter några veckor har gräsrötterna blivit fasta i marken, och du har en grön, lättanvänd gräsmatta som blir frisk och frodig. Skär sedan gräset i ca. 5 cm höjd. För sportgräsmattor, golfbanor och sportanläggningar kan klippning ofta krävas upp till tre gånger per dag. vecka.

Källa: Adamsrød Ferdigplen AS

Gräs tips

Maj / juni

Om gräsmattan som kommer upp på våren är full av ogräs, kan ogräs användas med framgång. Detta är ett läkemedel som har mycket god effekt på de vanligaste ogräs som kommer upp i gräsmattan.

Läs också:

Större är bättre för potten trädgård

Välj stor när du köper krukar till uteplatsen.

När du har använt herbicid är det bra att fertilisera några dagar senare för att stärka gräset. Det finns mer pengar i handeln, Weibulls gödselmedel är ett bra alternativ. Använd ca 3 kg allmätningsgödsel per 100 kvadratmeter.

Ta bort torrt och gammalt gräs. En lansdrift med metalltänder kan användas för att ställa in gräset extra brunn för att bli av med gamla skräp. Samtidigt sprider den sig i marken, så att jorden levereras med syre, vad som helst den behöver.

Juni

Ge gräsmattan en ny mängd gödningsmedel, men den här gången, rena kalcium ärter. Använd ca. 2 -3 kg / 100kvm Weibulls Kalksalpeter och till exempel lägga till detta. första och tre veckor i juni. Detta är det sista gödningsmedel som ska göras! Kommer ni att ta extra väl hand om din gräsmatta, måste du också komma ihåg att lägga till lite övergödsling i form av Weibull växt Soil

Om gräset är torrt, vatten på rätt sätt.Ett rotslag på gräsmattan som dras ner 25-30 i marken kan göra gräset väl och ge grönare gräs.

Läs också:

Utomhus spis förlänger sommaren

Det är viktigt att ta hand om korta norska sommaren. Med uteplats kan du förlänga sommaren i båda ändarna.

juli

I den här månaden kan du klippa gräset var fyra dagar och vatten sällsynt men mycket varje gång. Gräset bör helst inte vara mer än 25-30 mm långt.

August

Även i augusti är gräset väl förberedt för vinterhösten. Ett gödningsmedel kommer att störa denna process och bör därför inte tillämpas. Se till att vattenförsörjningen är god och skär regelbundet.

september

I september börjar grästillväxt och nedgång på grund av temperaturen sjunker och kommer inte längre skäras så ofta. Lämna sista klippet runt 4 cm. höjd.

Läs också:

Nytt kök med färg

oktober-november

För att förhindra mossa sprider sig i gräset, är det nu dags att strö anti mossa åtgärda utanför gräsmattan. Det antimikrobiella ger också gräset bättre hantering av vinterspänningen.

Källa: Marit Næss / www. trädgård planering. nr.

Fyra bra tips för att bekämpa mossa i gräsmattan

1. Skär gräset regelbundet - det främjar gräsens tillväxt. Klipp aldrig mer än 1/3 av gräslängden.

2. Gamla gräs och mossar bör avlägsnas från gräsmattan minst en gång om året, april / maj.

3. Utan tillväxt kommer det inte att finnas någon tjock grön gräsmatta. Använd ett långverkande och bra växtgödselmedel. April / maj och juli / augusti

4. Vattna gräsmattan grundligt en eller två gånger i veckan. Det säkraste tecknet på en törstig gräsmatta är en ljus, grågrön färg eller att gräset inte stiger efter att ha trätt på.

Källa: www. Ariens. nej

Här hittar du mer om konditorivaror:

www. färdiga gräsmatta. com

www. färdiga gräs. com

www. Bjerketvedt färdig gräsmatta. com

ADVERT

Mest populära