All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Trick som gör ditt hus somrig

Interiörblogger Hilde Mork, jag gillar att påverka trender, särskilt när det gäller färger.

- Jag gillar inredningen som är vacker, välorganiserad och genomförbar. Grafiskt mönster, mycket vit, svart, läder med patina och cognacfärgat trä är definitivt min sak.

Hilde arbetar mycket med färg som grafisk formgivare. Det verkar i hennes vackra hem. Mitt arvegods och cognac-färgat trä, finner vi tyger, tillbehör och krimskrams i ljusa neon och sorbet färger. Dessa färska detaljer ger henne hem en sommarglöd.

Inside and Out: Inredningen på terrassen hålls i samma färger och stil som det inre av vardagsrummet och terrassen så det fungerar som en förlängning av vardagsrummet när det är säsong för det. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

New Focus

Hilde drabbades val ångest när vindsvåning på St Hanshaugen i Oslo var för liten. Att bita i det sura äpplet var lyckligtvis en söt upplevelse ändå.

- Något motvilligt satte jag mig ner med min man och tittade på Skien var han är från. Med nummer två på väg fick vi ett nytt fokus i livet, men inuti mig drömde jag om några drömmar att komma oss närmare.

Därefter verkade det vara ett nostalgiskt trähus från 1934. Passar bara stort, med trädgård och garage. Hilde och mannen Rolf Henning knackade på, och hon medger att det lilla bylivet var lättare att vänja sig än vad hon hade tänkt sig.

- Det jag saknar mest är kaféerna, och det jag saknar minst är stadens ständiga spräng som stressade mig. Jag kände att jag alltid var tvungen att vara nykter och lite gammal när jag gick ut att det var sällan plats för sin tid.

Från kafébesök till kafé

NEON FRISKER OPP: Sovrumets stil är en blandning av gammal och ny. Stolarna i slutet av sängen räddade make Rolf Henning från sankthans-kullen till Hildes grandtante. Med fårskinn från Ikea är de en snygging i det annars ljusa och rena rummet. Nattduksarna är efter Hildes mormor, de har nya marmorplattor, och sängklädnaden med neonmönster är från Hay. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Den sociala livet fortfarande ofta centrerad kring en kaffekopp eller mer, men nu i form av mer eller mindre spontana kaffebesök hemma i stället för på caféet.

Hur man har råd med en drömvilla mitt i Oslo

- Livet hos spädbarnsföräldrar är vår favorit. I ett hektiskt schema där vi inte kan nå så mycket socialt, det är verkligen fantastiskt att vänner och familj lag som det stoppa för lite kaffekos.

Att någonting måste göras med absolut alla rum när de tog över huset, såg den frågade bloggen perfekt. Hon förväntar sig sig som en eklektisk bohemisk med ordningsföljd.

- Jag gillar inredningen som är vacker, välorganiserad och genomförbar. Grafiskt mönster, mycket vit, svart, läder med patina och cognacfärgat trä är definitivt min sak.

Farmor som inspirationskälla

Även om Hilde gillar att påverkas av trender, är det att föredra i färgval. Farmor är den stora inspirationskällan när det gäller design och återanvändning. Symaskiner och målningar är viktiga verktyg när gamla möbler omvandlas till humörliga överraskningar.

SOL INSIDA: Hildes kontor ligger som en förlängning av vardagsrummet. När hon vill stänga röra på utsidan och slappna av, kan hon stänga skjutdörren. Hon har sytt kuddarna i soffan, och stolen med läderfången är från Skrot-Tor. Gummikorgen för trä är från Kremmerhuset. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Skulle du måla en stol, ta plats på något så att dina ben kan sva fritt och torka väl. Detta förhindrar att färgen klämmer fast på benens botten. Sådana klumpar kan lösa upp och göra märken på golven.

Huset följde möbler som lämnades. Vissa har stått där de alltid har stått, som ett sidobord och matbord.

Renoveringen vaknade bloggintressen

Hilde är förtjust i möbler som har en historia att berätta, och med lite färg har rummet ett nytt och uppdaterat utseende. En svartfärgad vägg ger ett bra djuputrymme utan att bli för tungt, medan de bruna handen och träet mjuknar i svart och vitt.

- Vita och svarta golv gör så mycket med ett rum! Öppnar, visslar och belyser alla möbler. Att spela med stora ytor är spännande. Bengalack är min allra bästa vän, skrattar Hilde.

NEON OCH SVART: En vägg är svartlackad med färgfärg och är en grov kontrast till alla vita och leksakerna i neonfärger. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen

En annan bästa vän är Linn, som kör bloggen Dotty Love med. Allt började med lusten att hålla kontakten även om de bodde ett tag på varje sida av landet.

Endast skalet kvarstod i det gamla trähuset

- Vi flyttade båda in i vart och ett av våra nya hem samtidigt. Kreativitet bubblades och plötsligt hade vi en blogg. Genom bloggen kunde vi enkelt inspirera varandra och det hjälper till att expandera horisonten för oss båda. Vi älskar bara prickar, så bloggnamnet Dotty blev lovat.

Hilde har också sin egen blogg; hilde mörkt. com.

Konserverade Teakwalls

Trappan mellan varje våning bevaras nästan som den var. Med teak väggarna går från golv till tak, det vittnar om den tid då huset byggdes.

- Jag tycker att teakväggarna mjuka och ge värme. Snickaren var superflinke, de flyttade teak upp från korridoren för att få tätningen tillbaka ett hål efter en dörr. Således tror jag att vi lyckats behålla några av husets själar.

Badrummet har också element från 30-talet, och det är det rum det tog mest tid att sätta upp.

NEON OCH VIT: Båda golv, tak och väggar i barnrummet är målade vita och fungerar bra som en blank duk för färgglada leksaker och inredning. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Vi monterade tre små rum i ett stort badrum. Jag arbetade länge för plattorna. Till sist köpte vi en hel del Terrazzofliser från en bra stor leverantör.Vi ville bara ha sådana plattor eftersom det är original vid entré och i källaren. Jag har alltid gillat sådana plattor sedan jag först såg dem i ett gammalt kvarter i Oslo.

Hilde som saker som har spår av tid och är inte rädd för nya repor i lacken.

- Det finns något om saker som har levt ett liv och patina det ger. Jag tycker det är viktigt att det används och att vårt hem är en plats där du kan släppa loss och njuta av livet. Med oss, slå bara dina ben på bordet!

Läs också:

Hur hytt på terrassen

Gör det, du behöver aldrig städa

Möbler Tabb alla gör

dröm material snickare hat

ADVERT

Mest populära