All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Det inre vi saknar

Vi har tagit en resa genom tidsmaskinen, och tittar tillbaka på trenderna hoppas vi inte återkomma med den första.

1. Pälsmöbler i hela

Pälsmöbler var en stor trend på 70- och 80-talet, och i flera bostäder vid denna tid var nästan alla tallmöbler.

För många hade det inte bara tall i köket och i vardagsrummet, i flera bostäder kunde man också hitta tall i badrummet. Här kan skåpen vara i tall och dessutom dolda.

- Du bör vara försiktig med att säga högt vad du tycker om tall idag. Det finns fortfarande fler som har tallmöbler i hemmet, som kan vara snygga i måttliga mängder. Furu från golv till tak, men du ser det inte så ofta längre, säger tidigare redaktör för Bo, bygg och bolig, Åse Halvorsen.

Läs också:

Med denna hemrobot behöver du inte tvätta fönstren själv.

Med en fönsterrengöringsrobot slipper du av det tråkiga fönstret.

Att köket, golvet, väggarna, sovrummet och vardagsrummen var i tall, är förmodligen mestadels för norska hem idag. Det kan vara mysigt i en gammaldags norska stuga, men de flesta är överens om att detta är något som hör till det förflutna.

LÄS OCKSÅ: Hur har Camilla borstar upp furutrappa till halva priset

2. Vattenbädden

Vattenbädden kom till Norge i början av 80-talet och blev snabbt en stor hit i norska hem. Designen på vattensängen kanske inte är ett problem, men sängen tog mycket kraft och lång tid att fylla upp.

- Vattensängen är en annan rolig sak att säga, men det är knappast någonsin igen, säger Halvorsen.

Sängen kom i två modeller, en med dämpning och en utan. Vattensängen utan dämpning gjorde ofta vågor av den minsta rörelsen.

Om du var en av dem som rörde dig mycket medan du sov, varför skulle det inte vara det bästa valet om du ville ha en god natts sömn.

Läs också:

Varför INTE använda bakpapper

Bakpapper kan vara ett oumbärligt verktyg i köket, men du borde egentligen undvika det.

LÄS OCKSÅ: För att rengöra din madrass

3. Mattor och starka färgkontraster

Om du inte hade tallgolv eller väggar kanske du kommer ihåg att mattor och färgstark tapeter också var vanliga i flera norska hem. Detta borde inte bara vara i neutrala färger som vit och grå, men flera hade också rosa och lila.

LÄS OCKSÅ: Hur man tar bort svåra fläckar från mattorna

- Det vi förtjänar missar inte från 80-tals interiörtrender är sättet du blandar inredningen, säger inredningsdesigner på 124m2. nej, Camilla Gjerset.

Läs också:

Lär dig de tricks som gör perfekta ägg

Ägg kan tillagas på otaliga sätt - du kan göra det med kokt ägg, speglar och äggröra.

Hon säger att det också var populärt med blå och rosa sanitetsutrustning i badrummet, helst med rosa domatte.

Vi måste också säga att vi också är glada över att denna starka färgkombination inte ses idag och förväntar sig att de neutrala färgerna fortsätter att styra de flesta.

LÄS OCKSÅ: 9 tips för att välja rätt färger

4. Färgglada vardagsrum

80-talet var ofta möblerade med rak- och sammetssoffor. Dessa var inte bara i neutrala färger, men kan ofta vara rosa eller mintgrön. De flesta skulle rynka på sina näsor om de såg det här i norska hushåll idag.

- Rosa skaisofa är något vi välkomnar inte heller, säger Gjerset.

Saccosekken var också ett populärt fenomen på 80-talet. Det var kanske mest populärt bland barnen och ungdomarna, men man kunde också hitta den i vardagsrummet för människor som ett alternativ till en bra stol framför TV: n.

En väska med påsar i sig är inte så dålig, men när de kommer i lite rosa eller turkosfärg kan det inte bli den mest ärade platsen i vardagsrummet. Idag kan du hitta saccosekken först och främst i barnrummet.

LÄS OCKSÅ: 3 snabba knep för att spara möblerna från fläckar

ADVERT

Mest populära