All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Inredningsarkitekt renoverade hela bostad

från tall TID: Picture innan förnyelsen av huset från 1994. Foto: FOTO: Kirsti Skulberg

baddest kabinen du har sett

Resident modern familj hemma i ruiner från 1700-talet <999 > familj i Bergen bör endast ha en liten förlängning ...

100 år gamla huset målades svart design bostäder

- efter femton år av interiörer som kännetecknas av den typiska norska tall stil ägarna ville frigöra sig från detta välkända stil och uttryck, och de kastade blicken mot mer internationell design och inredning, säger inredningsarkitekt, mästare på arkitektoniskt skydd MNIL Kirsti Skulberg.

Hennes arbete med villa i Kongsberg är en av få privata inredningsprojekt valt att fronted i NIL (Norwegian Interiørarkitekteres Landsforbund) sin årsbok för 2011.

Hon har också genomfört så omfattande ommålning projekt.

Arkitektens nya grepp

Skulberg avser den tall och bearbetning av detta material i mode inre bilden har kommit och gått - och följde förutsättningen senor för den rådande smaken.

- Tillsammans med arkitekten MNAL Hitta Bjørtuft och ägare, vi tittade på flera nya layouter när modernistiska trävilla bör utvidgas och ordnas, säger Skulberg till Bonytt. nr.

Det var viktigt att klargöra vad 1994 års befintliga struktur och arkitektur innebar.

"Vi vågade öppna fler rum och rymdzoner och trycka väggar och tak över i flera riktningar", förklarar inredningsarkitekten.

Arkitekt Bjørkufts ansvar var bland annat att samla alla dessa förändringar och manövrera konsekvenserna av alla förslag till ett sammanhängande, heltäckande formuläruttryck.

RÄTT TILL TOPP: Från trappan i hallen går resan direkt till köket med de mörka ekfronterna. Notera detaljerad information i trappan. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Från Pine till Minimalism

RENGÖRING: Delar av taket är gjorda av tallskogsmark. Några tabeller är breda, andra smala. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Trappan från 1994 var enkel och fast och kunde ha blivit renoverad för att göra utmärkt service under många år framöver.

Men så mycket av den ursprungliga inventeringen försvann, bestämdes det att byta ut det med en ny.

Trappan har en underliggande, centrerad gunga och steg och räcken i svart ek.

Räcken som ger en ungefärlig bildeffekt uppåt, som säkrar båda sidor av trappan, är gjord av 12 mm härdat, laminerat glas. Det är bultat till slutet av stegen.

På golvet i den stora öppna salen på bottenvåningen föreskrev Skulberg pillarguris skiffer. Stenen inredar inredningen och "flyter" i samma nivå på den täckta terrassen - och vidare till en utvändig entré.

Öppnar rummet

HÖG PÅ DESIGN: Med en trappa som öppnar ljuset och ett intilliggande "glasgalleri" öppnar rummen ljuset.Italienska lampdesigners och designmöbler klär på rummet. Ljus ek på golvet. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

HÖGER: På första våningen ser vi hur trappan med en centrerad gunga är konstruerad. Dark Pillarguri skiffer på golvet. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

- Jag tror att det här projektet demonstrerar expertkunskapet av norska arkitekter och inredningsarkitekter på ett utmärkt sätt, säger Lars Elton, konst och arkitektur amatör på VG.

- Ombyggnaden av Kongsbergs villa 1994 har fler grepp som öppnar upp och ökar rymdupplevelserna i huset, säger Lars Elton. Han är arkitekt för konst och arkitektur hos VG och redaktör för NIL, Norsk Inredning Arkitekter Association. Foto: PHOTO: Ida Festervoll / NIL

Han tror att både trappstegets huvudsteg som placeras och utförs så att det öppnar rummet och den vackra detaljeringen av det, talar för sig själv.

- Badrummet verkar också vara ett av de bättre, exakta inredningarna jag har sett länge, kommenterar experten.

Badrum i en specialklass

Badrummet tar upp den minimalistiska tråden vi ser i köket och badrummet, men här är inredningen ännu varmare.

TRAPP TO GLEDE: Nedifrån ser vi hur trappor med de mörka ekstegen står i mitten av rummet som en skulptur. Det mörka golvet "flyter" ur huset och till terrassen. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

FRÅN TILL BARN: Stora fönster på båda sidor släpper dagsljus in i hela badrummet. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

FREE FREM: Det finns tillgång till badet från alla håll. Härifrån är utsikten men inte synen. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Ett familjeinteriör: Detta är ett rum som kännetecknas av en enkel och ren inredning och ett sofistikerat belysningssystem. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Golv och väggar är täckta med turkosmarmor, pärlemor och glasplattor i stora mosaikfält.

SKAPA DITT: Så snyggt kan ditt eget högskåp göra badrummet. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Övriga dekorativa ytor av satinerat glas och tvålbehandlad ek. De betonar det vita vitporslinet - här borde det vara vitt, rent och inbjudande. Dessutom har badrummet golv till tak fönster - i båda ändar av rummet.

- Dessa stora ljusöppningar släpper ut det vackra stengolvet i badrummet och skapar mjuka skuggövergångar, säger Skulberg.

Hon tillägger att på kvällen kan ljuskällorna på väggen och golvet i duschen läggas till, plus olika dekorativa lampor skapar fuktiga, men sensationella ljuseffekter i rummet.

Denna belysning är också planerad att betona den så kallade texturen, dvs materialiteten hos de olika ytorna som täcker både väggar och tak.

Läs också:

Allt du behöver veta när du bygger en terrass

Är detta Stavanger mest genomförda egendom?

DELICERA: Med tvålbehandlad ek och glänsande glasmosaik betonas det vita vita porslinet. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

ELEGANT: Glasmosaikplattor i stora fält har en stark dekorativ effekt. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

STÅL OCH GLASS: Stora skjutdörrar skärmar rummen på ett diskret sätt.Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

De bästa hobbyerna

Ta en trevlig tid

Vill du bli inspirerad? Här är över 1000 interiörbilder

ADVERT

Mest populära