All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Ice-trick håller dig från att behöva järn

De flesta av oss är bra på att se till att tvätten tas regelbundet och att familjemedlemmarna alltid har rena kläder. När det gäller strykning av kläder är situationen dock inte exakt densamma, och strykning blir ofta högt på listor över jobb som vi inte tycker om mest i hemmet.

Några av oss är naturligtvis närmare på detta med ironed kläder, om det krävs av klädsel på jobbet eller helt enkelt beror på att man bara vilja se välklädd ut när som helst. Andra skakar omklädda kläderna noga innan de hänger på dem och torkar att det kommer att vara kvar mycket.

Strykning är både ett ont och tidskrävande jobb, men nu är det dags att vissa situationer kräver både en ny skjorta och en improviserad snitt.

Men nu behöver du inte komma till jobbet eller se fram emot strykbrädet som hävdar Lifehackers hemsida, här är supertricket som kommer att pensionera ditt stryk för evigt.

is + torktumlare = true

Webbplatsen hävdar att det smartaste du kan göra om du behöver nyligen strukna skjorta i en handvändning, är att använda sig av något så enkelt och genialt som vattenånga för att "ta bort" alla veck av din outfit .

- Lägg några isbitar i torken med det plagg du vill "stryka" och sätt på maskinen i några minuter i den varmaste inställningen, förklarar platsen.

- Det kanske låter konstigt, men det fungerar faktiskt.

I DRYCKEN: Du kanske inte vet att torken kan stryka dina skjortor? Foto: PHOTO: Trine Jensen

Var försiktig så att du inte har för många isbitar i torken samtidigt.

hus mest använda möbel är så smutsigt att du bör vidta åtgärder

- När du riskerar naturligtvis att dessa smälter och göra kläder mer våt än skrynkelfria, förklarar hemsidan.

- nöja sig med en eller två isbitar, sedan få dem får helt enkelt avdunsta medan kläderna medan de är i din dator och du kommer att kunna dra sig tillbaka helt skrynkelfri och perfekt kläder för bara några minuter.

Hur man gör

Även Savvysugar-webbplatsen. com tror på tricket.

- Speciellt om du har en dålig tid och bara vill fixa på skjortan eller kjolen i sista minuten, är det här tricket helt fantastiskt.

1. Sätt torken på högsta temperatur och kasta plagget i maskinen.

2. Sätt i 3-4 isbitar (färre om plagget är litet) och sätt på maskinen.

- När det börjar bli varmt inuti trumman börjar isbitarna smälta, förklarar platsen.

- Något som skapar ånga som tar bort rynkorna 1-2-3.

4. Efter ca 10 minuter stoppar trumman. Ta ut dina kläder, rista dem och voila; redo att bära och mycket torkar och mer rynkfri än tidigare.

CROSS: Denna skjorta behöver ett handtag med järnet innan du kan ta det på dig och gå till jobbet.Foto: Foto: Trine Jensen

nederlag IRON: Vad du behöver är en torktumlare och några isbitar. Foto: Foto: Trine Jensen

Fungerar inte på jeans

Milk trick utplåna fläcken

Tricket fungerar perfekt om du inte för mycket torktumlaren med kläder, använder för mycket is eller försök att stryka kläder i mycket tjocka material.

- Jeans förmodligen inte kommer att vara så speciellt betjänas av detta trick, förklarar ledande forskare och expert på städning vid Institutet för Consumer Research, Annette Grimstad Klepp, klicka bostäder.

- De är för tunga och materialet är för tjockt för att vattenångan ska göra jobbet för att ta bort eventuella rynkor.

Webbplatsen Lifehacker håller med:

- De bästa kläder när det gäller detta trick är tunna plagg i bomull byxor byxor eller tunna klänningar, förklarar hemsidan.

- mest effektiva metoden kommer att vara om du använder en stor torktumlare, fyller den med några plagg och använder varken för få eller för många kuber.

sprayflaska och tvättlapp

Användare i forumet på Lifehacker delar också villiga eget fusk-trick när det gäller att få dina kläder fläckfritt i en handvändning. Här är deras egna metoder:

SMART TRIKS: Inte många vet att isbitar i torken kan lösa strypspänningen? Foto: Foto: Trine Jensen

- Jag har alltid stått för en sprayflaska med vatten i garderoben, förklarar forum användare Citizen James till webbplatsen.

En sko är putsade med banan

- Jag stroke aldrig något men sprayer både utsidan och fel sida av kläder som verkligen borde ha putsade med vatten och sedan tar plagget på mig genast. De är fuktiga, men min kroppsvärme torkar dem på mindre än 10 minuter - och tar paus på rynkorna i samma slam. De är inte helt pressade men har inga synliga rynkor och rynkor.

Forumanvändare Robert Abe använder våt tvättdukar för att få hennes kläder obefläckade.

- Det är ännu enklare än isbitar att göra detsamma med en våt tvättduk, förklarar han i kommentarfältet.

- Ta en ren tvättduk, håll den under hopp och vrid så att den är mycket fuktig men inte blötläggs. Kasta trasa i torktumlaren med de kläder du vill ångad skrynkelfri, och du får samma effekt som med isbitar, men utan irriterande skrammel av isbitar när de snurrar runt trumman.

Läs också:

När tvättades du senast?

Hur handdukar mjuka igen

NÄSTAN skrynkelfri: Efter några minuter i torktumlaren tillsammans med några isbitar denna skjorta är långt jämnare än det var före behandlingen. Foto: Foto: Trine Jensen

KLAR ATT ANVÄNDA: Nu behöver du inte svettas över järn längre. Foto: Foto: Trine Jensen

Gör det, du behöver aldrig städa

kan du oliv tricks?

ADVERT

Mest populära