All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Lederna i ditt badrum är inte vattentät

Badrumsplattorna är glaserade och därmed vattentäta. Men mellan plattorna ligger lederna, som kan sammanfatta 5-6 procent av badrummets yta. Och de slutar inte duschvattnet.

- När du dricker, måste vatten och ånga tränga in i lederna och delvis i plattorna i kakelplattan. Men det är ganska normalt, säger seniorforskare Arne Nesje hos Sintef Byggforsk till Newswire.

Istället för att glida längre in i väggen stoppas membranens fukt bakom plattorna, delvis av kakelplåten.

- Det är inte ovanligt att tro att alla ytor i badrummet är vattentäta, vi märker när vi pratar med husägare. Men det ger oss också ett bra tillfälle att betona vikten av korrekt membran bakom kakel, säger Roger Zachariassen i Exterminators för Newswire.

Uttömda bad är ett av de vanligaste misstagen som Anticimex upptäcker när de besöker bostadsbesiktningar.

Läs också:

Experter Checklista När Reflektera Badrummet

Har du det torrt? Dessa åtta punkter sammanställs av Nationella rådet för våtutrymmen, och är ett bra hjälpmedel när man ska renovera badrummet forskriftsmess ...

  • Hur bli av mögel och svamp i badrummet

Det viktiga membran

Med läckande membran risk att Duschvattnet måste gipsas och trä, vilket i sin tur kan orsaka mögel och störningar i strukturerna.

- Membraner är bland de viktigaste komponenterna när badrum ska byggas eller renoveras. Många har hört talas om membran, men människor vet lite om skillnader i membran och membran, säger Zachariassen.

på väggarna i badrum används i allmänhet vätskemembranet, även känd som på membranet, och måste vara minst en millimeter tjock.

  • Torr och säker badrum med membran

På många ställen i landet är också vätskemembranet på golvet, men särskilt i Oslo-området, är det vanligt med en två millimeter tjockt fast plastmatta, antingen foliemembran eller PVC-membran.

- Det är mycket dåligt arbete som görs när amatörer och galna hantverkare bygger bad. De flesta borstar bara på och tror att de gör det rätt, men de sitter fast på tjockleken. Säger instruktionsboken fem skikt rullar, håll inte den med två för att spara tid. Endast ett extra utrymme krävs för att fukten ska komma ur konstruktionen, säger Zachariassen i Anticimex.

Läs också:

För att undvika vattenskador till huset semester

Det är inte bara på vintern huset är särskilt utsatta för vattenskador. Även på sommaren borde du vara i tjänst.

Foliemembranet på golvet måste svetsas för att bli tätt i hörn och leder, ett jobb för professionella.

Humpsna kan stå emot vatten.

Det är inte lätt att förstå att lederna mellan plattorna inte tål vatten.

- Dämparna kan tåla fukt utan att bryta ner.I golvet finns vanligtvis också värmekanaler som torkar vattnet ganska snabbt, säger Arne Nesje i Sintef.

  • Läs detta innan du borstar badrummet

Men om flugorna är knäckta på grund av rörelsen. Kontrollera sedan om rörelsen uppstår eftersom fukt har gått in i väggen och sväller upp trä- och fuktresistenta väggpaneler.

Det är allt vanligare att ersätta gipsskivor i badrum med membran eller byggskivor, vars namn Litex, Wedi och Tetti. Plattorna är så kallade fuktsäkra. Vissa typer behöver ett membran för att göra vattnet vattentätt. Andra är tillräckligt med vatten och ånga tätt för att göra plattorna direkt fastsatta.

Läs också:

Åtgärder mot fukt i källaren

Fukt i källaren måste bekämpas för att undvika både byggnaden och hälsa. Dränering är ett vanligt sätt att lösa problemet, men det finns även andra åtgärder ...

Källa: Newswire

  • Vi kommer gärna ge dig mer smarta tips - anmäl dig till vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära