All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hus var som efter storskalig renovering

PLANNING: Boendet sträcker sig över tre våningar. Foto: Foto: Enric Duch

Markera denna femkanthuset

Detta är en fristående

Dessa hotell måste se innan du dör

När det gifta paret Juan och Anna köpte fastigheten för tio år sedan det var i mycket dåligt skick .

Den ursprungliga trevåningsbyggnaden, belägen i hjärtat av Girona, i Spaniens medeltida kvarter, går tillbaka till 1600-talet.

Det tog paret i totalt 3 år för att återställa den gamla bostaden, och målet var att bevara det mesta av den ursprungliga byggnaden.

- Min fru, arkitekten, spenderade länge på att designa de olika rummen, förklarar Juan Manuel Ribera. Så snart planeterna och utkastet var färdiga kontaktade vi ett byggföretag som hade förståelse för de gamla, men kunde också öppna för modernisering.

Det var en lång och svår process, för när du börjar renovera ett gammalt hus finns det några överraskningar på vägen.

Gammal och Ny

Renoveringen innebar att man blandade gammalt med nytt, med fokus på rena linjer, ljus, skugga, vatten, sten och tystnad. Det gamla centrum är ett av de bästa bevarade områdena i Spanien, och det har påverkats av många olika kulturer.

- Mitt mål var att hitta en balans mellan det förflutna och framtiden, säger arkitekten Anna Noguera Nieto att klicka. nr. Jag ville göra minsta ansträngning i den gamla byggnaden för att upprätthålla det autentiska och enkla uttrycket, samt ge solljus en viktig roll.

När de köpte huset var planen att både arbeta och stanna kvar i huset. Men under renoveringen bosatte sig de sig i Barcelona och hade barn, och det blev svårt att bryta sig för att flytta in.

- Vi använder bostaden under en stor del av året som ett fritidshus, förklarar Anna. Och annars hyr vi ut det genom Welcome Beyond, som hyr ut speciella fritidshus och fastigheter över hela världen.

FASADE: Huvudväggarna i den gamla byggnaden är 500 år gamla. Foto: PHOTO: Enric Duch

BALKONG: På balkongen njuter paret ofta middag i solnedgången. Foto: Foto: Enric Duch

inredning och möbler

När det kom till det inre fick paret hjälp till olika saker av sina goda vänner. Det är något de tycker om det mesta av huset, att det var en form av samarbete mellan vänner och bekanta.

- Min fru var ansvarig för inredningen själva, men fick bra hjälp från vänner som är specialister på olika områden, säger Juan.

- Möblerna kommer från en vän som äger en underbar inredningsstudio i Girona, och belysningen upprättades av en vän som är ljusdesigner. Köket hjälpte oss också av en vän som är köksdesigner och poolen byggdes av en annan bekant.

- Matbordet var mitt projekt, tillägger han. Det är i köket, men det har hjul så det kan enkelt rullas ut och användas på terrassen med uteserveringar.

Naturmaterial

KÖK: I köket finns ett matbord med hjul som kan rullas ut på balkongen. Foto: PHOTO: Enric Duch

ILDSTED: Vardagsrummet ger en hård spis i minimalistisk stilens värme till de annars kalla väggarna. Foto: Foto: Enric Duch

DINING: Matsalen är dekorerad med moderna möbler och öppna hyllor Foto: Foto: Enric Duch

Bad: Rena linjer och naturliga material präglar det inre av bostad. Foto: PHOTO: Enric Duch

BAD: Den grova interiören av sten mjukas av träelement. Foto: PHOTO: Enric Duch

Vardagsrum: Inredningen är modern och minimalistisk i stilren kontrast till gamla väggar och arkitektur. Foto: PHOTO: Enric Duch

Juan förklarar att hans fru gillar modern arkitektur och att hon tog projektet på ett modernt sätt. Men han betonar att hon fortfarande har en dialog med den gamla, och det var viktigt för henne att kombinera den gamla med nya. Hon arbetade också mycket med att få naturligt ljus och var oroad över det material hon använde.

- Jag ville använda några viktiga material, säger Anna. Sten, trä, järn och betong, i sina naturliga färger, var främst de material jag arbetade med. Färgen på ek ger en varm känsla och järnfärgen ger en kontrast till betong och sten.

- Jag var också bekymrad över "friska" arkitektur och har inspirerats av bland annat Feng Shui, och påverkan av vatten- och energivågor, fortsätter hon.

- Det som är så speciellt om huset är att huvudmurarna, 500 år gamla, är perfekt placerade för att undvika negativ energi, avslutar Juan. Så vi sover otroligt bra och får mycket energi att vara där. Vi är mycket nöjda med resultatet och tycker att hemmet har blivit både vackert och hälsosamt.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Rough väggar: Den grova stenmurar ger Boli en rå och kall uttryck Foto: FOTO: Enric Duch

bra belysning: Arkitekten har lagt stor vikt vid släpp i naturligt solljus. Foto: PHOTO: Enric Duch

Värme: Den varma ekgolvet ger värme till inredningen. Foto: Foto: Enric Duch

Denna vackra hus var faktiskt en lada

OFFICE: På kontoret, att makarna möjlighet att arbeta när de tillbringa tid i lägenhetens. Foto: PHOTO: Enric Duch

Gammal ladugård blev ett designboende

Detta sportunderkläder testas bäst

ADVERT

Mest populära