All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Tiderna gick och köket blev större"

Detta är en del av Vi i Villas-serien Hjälp, vi bygger hus där vi följer Talmoen-familjen i strävan att skapa sitt nya hem. Här kan du lära känna familjen bättre.

Vägen mot drömköket började i början av november 2016:

Idag åker vi till Elkjøp i Larvik för att rita Epoq-köket. Den ursprungliga planen var att köpa Ikea-köket och allting gjordes i sitt ritprogram. Där får du också ett pris för allt som behövs. Lätt att budgetera med, och priset är färdigt med apparater.

  • Läs också: 13 tips för köksplanering.

Men när vi tittade på Epoqs kök kände vi oss mer som det. Vi fick också mycket bra hjälp från köksdistributören Linda Ockelman, som också gjorde rekommendationer baserat på sin egen erfarenhet. Tillsammans kom vi överens om en bra lösning för vårt kök.

Det har många bra detaljer som gränsen på skåpet, pilasters istället för enkla täckplattor, etc. Eftersom vi hade gjort förberedelsen i det andra designverktyget var det enkelt att skapa ett liknande kök från Epoq.

Läs också:

Att skriva en planeringsprogram som kommunen godkänner

att vända sig till kommunen för att bygga bostäder kan ta lång tid och kosta mycket. Denna guide visar därför vad du ska göra för att göra processen så effektiv som möjligt.

Köket levererades i januari 2017 och var sedan klart för massmontering:

Vi började sortera ut några av de delar vi visade att vi inte behövde montera skrov. Den första delen vi tog var hörnet garderoben. Okej att passa inuti hörnet så att vi kan välja att montera bortom det.

Markus läser snabbt monteringsanvisningarna. När du har skruvat ett skrov är det väldigt snabbt att skruva nästa. Du kommer att känna igen vilka hål som ska ha en träplugg och vilka som ska skruvas. Skrubbens bit är redan i borren från föregående skrov, så du är redo att "pistol".

Staverns Self Stifter'n

Vi är vana vid att gömma bakplattorna med små naglar och hammare. Men Epoq hade en mycket bättre lösning på detta. Det kom med en häftpistol att häfta bakplåtarna in i bagaget. Markus var ansvarig för detta när han skulle arva klammerpistolen när vi avslutade församlingen.

Läs också:

Detta är Norges största spindel

Och du har nog den hemma.

Överraskande var han stark nog att använda pistolen. Markus fastnar längs hela kanten på bakplåtarna. Han var så bra att han fick smeknamnet "Stifter'n från Stavern".

  • Läs också: Vegard lär sig att gnista som ett proffs.

Nina monterade lådor.Lådans storlek är densamma, så det är väldigt snabbt med monteringslinjen. Timmarna gick och köket blev större och större. Fantastiskt kul att se hur stor det blir.

Under lördagen lyckades vi montera alla skåp, förutom köket.

Söndag stressade vi inte, men åt frukost i bilen och var ivriga att komma igång.

Läs också:

Katalog House vs. Arkitektdesignat hus: Hur man väljer huset för dig

Att välja vem som ska utforma ditt hus kan vara ett svårt val. Här får du en översikt av fördelarna och nackdelarna med arkitektritade hus och ...

Denna dag började vi med högskåp, som vi tar ugn och mikrovågsugn i. J jag var mest intresserad av att få upp fören på köksön. Den består av två 80 cm bänkskivor med pilaster i alla fyra hörnen. Krokarna i de två skåpen var helt platt på golvet. Igår monterade vi örat av dessa och jag visste exakt vad jag kom för att se när jag öppnade paketet.

Jag började monteringen och hastigheten på de två sektionerna var tydligen den snabbaste hittills. Två sektioner var färdiga på benet vid noll, ingenting. Köksö var mycket trevligt med pilaster i alla fyra hörnen och med en oanvänd däck platta i kartong ovanpå vi kunde faktiskt använda det också.

  • Vill du bygga din egen köksö? Få receptet här!

I början av februari:

Stein Plata från Neostein kommer efter en man kom och tog exakta mätningar för några veckor sedan. Inga chanser tas med hålen för cum och platt topp när de ska klippas i sten. Mannen som mätt var mycket exakt.

När bänkskivor kommer, de väger så mycket att det tar två män att montera dem:

Senare i februari

annan volontär helgen. På söndag brukade jag tapetera kökets vägg. Jag gjorde allt själv och det var ett bra skratt. Artig hur lätt det var att göra mönstret passande.

Nina grundade först väggen med en koksgrå färg.

Det sortmønstrede väv av Borge är verkligen cool, ska vi ha det både på en vägg i vardagsrummet och köket. Bakgrunden är tjock och täcker mycket bra.

  • Läs expertrecensionerna för att välja rätt bakgrundsbild här.

Vegard visar hur tapeten fungerar som ett spel av proftverktyg.

Nu går familjehusprojektet framåt. Missa inte fortsättningen - prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

Familjen Talmoen har sponsrats med Borges tapeter, Jordaniens verktyg och färg från Gjøco.

ADVERT

Mest populära