All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hemmet är platsen att vara till

Trend panelen Trends 2013/2014 på årets Heimtextil har talat.

Utställningen har sammanställts av designers och trendspanare från sex länder och baren befallning att vi står inför en tid av färger, mönster, former ogmaterialer i en mängd och blanda vi har knappt sett förut och som sådan ger oerhörd möjligheter för alla som verkligen vill skapa något unikt. Heimtextil är den första och största internationella mässa för tapeter och inredningstextilier och därför en viktig arena för att fånga nyheter och vad som händer & rdquo; precis runt hörnet & rdquo; .

Tog tempen tidsandan

Heimtextil hålls varje år i Frankfurt, Tyskland i mitten av januari. Här kommer industrin människor från hela världen, även från Norge. Mässan är en solid mötes- och handelsplats. På några dagar kommer mycket av det som kommer ut på marknaden under våren och sommaren att beslutas.

Mässan har över 2 600 utställare från 60 länder. Det är miles av miles att gå, ingen tar med någonting. Men det är ett område som besöks av alla och det är årets trendutställning.

I år mässans trend panel delade utställningen i fyra riktningar baserat på fyra olika personligheter som vi nu presenterar.

Vi träffade också flera norska köpare som entusiastiska och entusiastiska visade några av deras nyheter.

När trendexperter tog tempen tidsandan innan de designa årets trend visar de slutsatsen att vi i dagens ombytliga värld behöver hemmet som en fast punkt. En plats där vi känner oss hemma och är emotionellt bundna. En miljö som skyddar och nycker handske runt en hand, där vår personlighet, är vår historia och drömmar reflekteras. Vårt hem är en plats vi kommer att känna oss hemma. I stället för att utforma trender måste vi börja titta på personligheter och se vad de behöver.

I nästa avsnitt ger vi smakbitar från fyra väldigt olika personliga tecken som de tycker är typ av vår tid.

Geologen, historikern, uppfinnaren och den excentriska.

Historian

Detta är den typ som lockas till något aristokratiska och glädje i det förflutna lite högtravande stilar. Men det är en modern människa som använder det förflutna som en skatt att hitta objekt och inspiration att skapa sin egen modern twist. Kombinationerna görs med artighet och elegans och lite humor.

Nyckelord: Crafts, berättande, glamour, rikt, utsmyckat, specificera, vadderat, broderi, spetsar, filigran, silke, jacquard, guld, präglat, dekorativt, sken, pärlor, laserskurna, orientalisk doft, blek eller mörka färger.

excentrar

Detta är en jägare och samlare av smått och gott, men ändå en som har ett öga för den utsökta och unika.Älskar att blanda fynd på ett djärvt och eklektiskt sätt. Den typ av kärlek, färger, mönster och lager och sätter saker tillsammans saker på en flashig sätt, och det blir något tidlöst och mycket dekorativa själva.

Nyckelord: Flashy, passionerade, konsthantverk och hantverk, kuriosa, unika och originella, folklore, exotiska, poetiska, eklektisk, tidlös, humor, fiskben, blommor, chintz, orientalisk mönster, tillbehör, patina, fjädrar och gobelänger, tofsar och snoddar.

Inventor

Flea och vintage butiker är knappast i stället för den här typen. Här är en person som söker modern design för att sätta sin speciella touch. En intelligent fritänkare som experimentera och söka lösningar som gör livet roligt och spännande. Gilla koncept där funktion och humor möts, lika trevligt och underhållande.

Nyckelord: Utmanande, prestanda, smart, välbefinnande, underhållande, sensoriska, kinetic, interaktiv, roligt, skämt, experimentellt, dekorativt, taktil, komfort, mjuk, maska, knutar, svetsade, skum, formade, vadderad, teknisk, glänsande, fjäderaktig, lysande.

Den geolog

Det här är ett sinne med en tendens till naturen, inte nödvändigtvis en utomhus person, men en som undrar och utforskar de djupaste lagren för att hitta det osynliga och oväntade. A uppfatta formationer och taktila ytor, säregna mönster och formationer som har inträffat när massan pressas, knådas och pressas genom obegripliga processer djup i jordens inre.

Nyckelord Exploring, ofullkomlighet, geologiska, organiskt, erosion, oxiderade, vetenskap, de naturliga, förvridna, giftiga, hackade och märkta, metalliska kristaller, reflekterande ljus, veck, jacquard, läder, papper, bark, mineraler , malm, koppar, rå och rustik, granulerad och krackad.

ADVERT

Mest populära