All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hemmet är 66 procent mer värt?

Statsbudgeten lades fram i dag, och regeringen föreslår en ökning av skattevärdet av bostäder och fritidshus med 10 procent.

- Vi är inte mycket nöjda, säger Peter Batta, vd för House ägare National Association, till DinSide.

Läs mer: Ta reda på fastighetsskatt värde

- Government've redan ökat skattevärdet av bostäder med över femtio procent. "Om de lägger till ytterligare 10 procent nu kommer det att bli totalt 66 procent, med ränteeffekten.

Verkställande direktören för bostadsägare, Peter Batta, vill inte välkomna förslaget till ökat eget kapitalvärde. Foto: Heiko Junge / Scanpix mer

, regering 25 procent på fastigheten skattevärde i 2006, och sedan ytterligare 10 procent under 2007 och 2008.

inspektörer sextiotalet

Enligt Batta detta kommer att påverka dem som har relativt nya taxor i hemmet. Gamla tariffer initialt låg, och här ytterligare tio procent gör det stora effekter, medan de med nyare och mer marknads anpassade priser kommer att märka det ännu mer.

- De som har fått sina bostäder före 1960-talet får fortfarande bäst ut. En procentuell ökning med en låg procentandel gör inte så stor skillnad.

Det finns dock, intelligenta lösningar, om du tror att ditt hem har orättvist höga skattesatsen:

Prut på fastighetsskatt värde

Fighting fortsatte mot kabin skatt

Batta nämner också förra årets stora rally: Cabin skatt. Efter det infördes har 55 av de 134 kommuner som har fastighetsskatt på bostäder infört fastighetsskatt på hytter.

- Detta var en ren maktdemonstration från en majoritetsregering. Det här är kanske det jag har varit mest besviken över, det introducerades 2007 utan att skickas ut för samråd.

Omkring en sjätte av landets kommuner har för närvarande taxa på hytten.

Allt om 2009 års statsbudget på DinSide

ADVERT

Mest populära