All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Värmepumpen inte kan se eller höra

Full kontroll i varje rum med en knapptryckning

- När du har varit bekymrad över att ha ett bra inomhusklimat är det viktigt att välja en lösning som passar dig och dina behov, både idag och i I morgon säger Sonja Häggman - Marknadschef på Exvent.

För när luften ska uppfattas som fräsch och ren, bör temperaturen vara stabil oavsett säsong och systemet måste vara bullrigt. Ja, det kräver inte bara utrustningen att mäta sig själv. Det måste också anpassas till dimensionerna av ditt drömhus.

LÄS MER: Tre egenskaper för ett gott inomhusklimat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

Sonja Häggman i Exvent.

Läs också:

7 skäl att bygga muren

Brick hus har stått i skuggan av de traditionella trähus i detta land, men det finns många anledningar till varför du bör överväga tegelhus om du går med att bygga plan ... < 999> - Inga hus är lika, och de lever inte heller. Det är därför viktigt att du väljer en lösning som uppfyller behovet som familjens användning av hemmet ändras. Och där finns vi i Exvent i en speciell position, eftersom vi har perfekterat sådana lösningar från början 1983.

Så vilken lösning rekommenderar du?

- De kunder som vill ha det bästa har HP eAir högst upp i önskelistan. Det är inte utan anledning. Här har vi nämligen kombinerat en modern ventilationssystem med en integrerad värmepump, och det ger våra kunder många fördelar, säger en nöjd Sonja Häggman

Ventilation med inbyggd värmepump

- Med ett nytt ventilationssystem, kan du luta dig tillbaka i vetskapen du är säker på ett bra inomhusklimat i varje rum, och när du också kan använda samma system för att upprätthålla en konstant temperatur i samma rum, ja då får du helt enkelt det bästa av två världar, säger Häggman.

Läs också:

Fyra växter som inte behöver solljus

Full fönster? Inget problem. Här är fyra växter som inte behöver solljus.

"Hela poängen med vår HP Eair lösning är att du får en helt dold växt som bara fungerar och det fungerar bra

.." - kommer till ekonomi, är det värt att notera att lösningen årliga effektiviteten är upp till 95 procent. Tack vare rotationsvärmeväxlaren får du en dubbel värmeåtervinning i praktiken: först i värmepumpen och sedan i rotationsvärmeväxlaren. Därför återfår vi luftens värme istället för att låta det gå att spela.

Dessutom är lösningen populär bland dem som är angelägna om design.

- Det finns många som ser fram emot att se och höra från en värmepump som hänger på fasaden. Samtidigt är det svårt att kamouflera inuti en värmepump i vardagsrummet. När de ser vårt alternativ, vilket är en helt dold anläggning där arbetsenheten är gömd i källaren eller på vinden, ja, valet blir lätt, fortsätter Häggman.

- Den mest positiva feedbacken kommer faktiskt på sommaren när det är varmt ute, eftersom kunderna sedan upptäcker hur bekväm det är att kunna dra sig tillbaka till ett hus som alltid håller din idealiska temperatur. Men eftersom den heta eller kalla luften är jämnt fördelad i hela huset är det så bekvämt nu som det är kallt ute, säger Häggman.

LÄS MER: Dåligt inomhusklimat kan göra dig sjuk!

Läs också:

För att ta bort hunden eller katten hår från mattan

Är du också frustrerad över hela håret från din katt eller hund som fäster sig på mattan? Med detta knep är problemet löst!

En knapptryckning är tillräckligt

Eftersom avancerade lösningar måste vara enkla att använda, har användarvänlighet varit ett centralt inslag i utvecklingen av Exvents lösning.

- Alla som har ett separat ventilationssystem och en separat värmepump känner igen effekten av att värmepumpen är väldigt lokal. Dessutom måste du alltid se till att de olika enheterna inte stör varandra.

Med HP eAir behöver du inte tänka på allt detta.

- Eftersom systemet anpassar sig till behoven hos varje rum, har du bara en trevlig kontroller för att relatera till. Justera sålunda till önskad temperatur och låt växten göra resten, säger Häggman.

I praktiken reglerar sensorerna i systemet automatiskt luftfuktighet och inomhusluft, så att ventilationen eller temperaturförändringen i varje rum påverkas efter behov.

- Här är vi kärnan hos dem som väljer ett Exvent-system: Det lockar de kunder som vill ha det bästa inomhusklimatet utan att tänka på det.

Vilken HP eAir-lösning passar dig?

- Det viktiga är att välja en värmepump som klarar att sprida den heta eller kylda luften till alla rum i hela huset, säger Häggman. Och så tittar vi bara på storleken på huset:

Pelican är valet för bostäder upp till 160 kvadratmeter, medan storebrorna

  • Pegasos är för dig med hus på upp till 390 kvadratmeter.
  • När HP-Air Pelican gör jobbet från källaren, håll fasad och innervägg i vardagsrummet rena.

- För att värmepumpen ska ha den mest effektiva effekten, samtidigt som man undviker kondens, måste ventilationskanalerna ha bättre isolering än normalt. Detta är dock en enkel sak och inget du behöver oroa dig för. Om du har valt ett Exvent-system, kommer våra professionella installatörer naturligtvis att se till att systemet är installerat för optimal drift. Så ditt jobb är bara att välja din favorittemperatur ", avslutar Sonja Häggman.

PRESS HÄR FÖR ATT LÄS MER OM EXVENTS PRODUKTER OCH LÖSNINGAR!

ADVERT

Mest populära