All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Det stora flödet guide

7 saker du måste veta innan du går över till streaming

"Titta TV "betyder inte detsamma nu, som det gjorde tidigare. För många har strömning blivit en större del av vardagen än linjär TV, och vissa går också så långt som att plumbing TV: n så att de kan släppa NRK-licensen.

På den nuvarande marknaden finns det nu flera stora aktörer som erbjuder varierat innehåll till ett relativt billigt pris.

För 300 per månad kan du faktiskt sitta med ett mycket större urval av filmer och tv-program än vad du får genom de traditionella kanalpaket som säljs av de traditionella tv-distributörer såsom få, Canal Digital, Viasat, Altibox och RiksTV.

Netflix ersätter stjärnor med ny rankning av serier och filmer

Dessutom får du välja om du vill se vad du ser, och du behöver inte relatera till kanalerna sändningstider.

Flera skillnader

Men det finns vissa skillnader mellan olika krafttjänster. Till exempel kan inte alla låta dig ladda ner innehåll så att du kan se det utan att vara ansluten till internet.

En sådan funktion kan vara användbar om du åker på semester utomlands eller kanske en vandring vid stugan om du inte har tillgång till internet på plats.

Ord och uttryck

Binging: Uttales "bin-djing" och kommer från den engelska frasen "binge-watching". Det betyder att du ser mycket ut i ett spel - som en hel serie av en serie under en helg. Exempel: "Jag tänkte på att bona korthuset i helgen."

Netflix & chill: Vill du hör 16-årig i huset säger att han tar med sin flickvän i rummet för lite Netflix & chill, så ska du kräva att han lämnar dörren öppen. Om du inte är mycket förtjust i barnbarn ...

Offline Mode: Det är inte alltid du vill ladda ner massa över mobila nätverk, till exempel när du är på påsk. Med strömmande service offline-läge betyder det att du kan hämta serier och filmer hemma och sedan ta dem till dig på berget.

Linjär TV: Traditionella TV-kanaler, som vi känner dem, med en skräddarsydd formulär som du måste följa, oavsett om du vill eller inte. Om filmen börjar kl 20, måste du vänta till 20:00.

Det är inte heller alla streamingtjänster som har lagt stor vikt på att erbjuda innehåll till barn och ungdomar. Om du har barn i ditt hushåll kan detta snabbt bli ett viktigt kriterium när du väljer en eller flera strömmande tjänster.

Sist men inte minst erbjuder inte alla samma innehåll. Vissa är mycket bra på utställningar, vissa har ett stort utbud av filmer, medan andra sitter på sporträttigheter som kan vara viktiga för vissa.

Finns "överallt"

Vad du behöver antagligen tänka minst på tillgången eller om du måste köpa dyr utrustning.Det korta svaret är nej, det behöver du inte.

Alla strömmande tjänster kan spelas på mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Om du har en nyare smart TV kan de förmodligen spelas därifrån också.

Här hittar du serien

Några serier du är speciellt förknippade med? Här är några av dem:

Netflix

 • korthus
 • Arrested Development
 • Orange är den nya svarten
 • Black Mirror
 • StrangerThings

Viaplay

 • den svartlista < 999> Timeless
 • Mozart i djungeln
 • HBO GO

Sopranos

 • Game Of Thrones
 • Westworld
 • flickor
 • Vikings
 • Silicon Valley
 • TV2 Sumo

Homeland

 • Greys Anatomy
 • Solsidan
 • NRK

Unga lovande

 • Skam
 • Valkyrie
 • Nobel
 • Viking
 • med Chromecast till hundra pounds kan du skicka innehåll från din mobiltelefon till TV: n så att du kan se innehållet på en större skärm. Om du vill ha en egen låda, kan en Apple TV vara ett bättre val.

Allt du behöver utanför detta är internetåtkomst, antingen via bredband eller mobilnät. Men akta dig, det kan snabbt vara dyrt att flyta mycket över mobilnätet.

ofta billigare

Som nämnts kan det snart bli billigare att prenumerera på två till tre flödes tjänster, snarare än att betala en femhundrelapp månad för ett antal kanaler du aldrig riktigt titta på.

Om du köper tillgång till Netflix, HBO GO, Viaplay och TV2 Sumo, då du kommer att ha i praktiken tillgång till innehåll från de vanligaste kanalerna. Kasta i streamingtjänst från NRK också, vilket är licensfinansierade och därmed "fri", så att du har en ganska enkel "kanalpaket" tillgänglig - och du är fortfarande långt under 500 taggen.

Dessutom får du har naturligtvis allt innehåll som inte finns i de traditionella kanalerna, men du måste ha dyra film förpackningar för att få se.

Utöver detta igen, så att du har exklusivt innehåll strömmande tjänster håller för sig själv, som gäller för en stor del av serien på Netflix, till exempel.

NETFLIX

Erbjuder filmer, serier, dokumentärer - även proprietärt innehåll som du inte kan se någon annanstans.

Har en separat barnsektion med ett bra urval för barn och ungdomar.

Offline-läge tillgängligt.

PRIS:

Från 79 miljoner / månad HBO GO

erbjuder filmer, serier och dokumentärer - betoning av egenproducerade innehåll.

Har ingen barnsektion.

Offline-läge är inte tillgängligt.

PRIS:

89 miljoner / månad TV2 Sumo

Ger filmer *, serier, dokumentärer och aktualitetsprogram. Mycket innehåll från TV2: s traditionella TV-kanaler.

Du kan också välja att strömma de linjära TV-kanalerna, om du föredrar det.

Har sin egen barnsektion med innehåll för barn och ungdomar.

Offline-läge tillgängligt på delar av innehållet.

PRIS:

Från 99 kr / månad. * För att få tillgång till kanaler och program måste du ha Entertainment Package, vilket kostar 129 kronor. Om du vill titta på filmer från C More (som ägs av TV2), måste du ha antingen paket som kostar 179 kronor (C More + Entertainment), eller den dyraste paketet, som kostar 449 kronor / månad.

Viaplay

Erbjuder filmer, shower och sport. Mycket av serien sortimentet är serien som också är tillgänglig på Viasats traditionella kanaler, såsom TV3, Viasat 4 och TV6. För att komma åt sportinnehållet måste du ha en dyrare prenumeration.

Har en separat barnsektion med innehåll för barn och ungdomar.

Offline-läge är tillgängligt.

PRIS:

Från 99 kr / månad. Gratis version finns också (Viafree), men här måste du stå emot en hel del reklam. NRK

Erbjuder egna filmer, serier och program, samt ett urval av inköpt innehåll. De har också sporträttigheter.

NRK: s linjära kanaler kan streamas direkt.

inte har en separat barnavdelning, men de har en kategori där de har samlat innehåll för barn och ungdomar.

Offline-läge är inte tillgängligt.

PRIS:

Licens Finansierat Andra tjänster

Det finns också flera flödes tjänster. Här är några av dem:

Amazon Prime:

Nykomling i Norge. Få serier som är kända i Norge och begränsat innehåll i förhållande till konkurrenterna. Mest känd för att ha rättigheterna till "The Grand Tour", serien av den gamla trioen från "Top Gear". Dplay:

Serie, sport och bor strömmade Discovery Channel, som TVNorge, Max och fem. Har rätten till Eliteseria (tidigare Tippeligaen). Mubi:

Film tjänst som har mycket begränsat innehåll - det är vid varje given tidpunkt endast 30 filmer tillgängliga. Filmen handplockas dock av Mubi, och du hittar både gamla klassiker och nyare indiefilmer. Varje dag kommer en ny film in och en försvinner. Hackar det när du streamar video? Det är lätt att fixa

ADVERT

Mest populära