All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

The Great Scratch Test

Isskrapor. Bara ordet får oss att skratta. Det påminner oss om vinter, kall, frost, slap, snö och inte minst: att allt är ovanpå din bil när du går ut och kör.

Vi testar dig välja

Det finns få saker som irriterar oss mer på en vintermorgon än isskrapor som inte gör sitt jobb. Det tar inte bara snön, den tunga isen kommer också att trycka. För att undvika att uppleva samma irritation har vi testat det vanligaste isskrotet som finns på marknaden så att du kan kontrollera det värsta och investera i vinnarna.

Vi tog alla borstar / skrapor och testade på samma bil under samma förutsättningar för att avslöja skillnaderna på bästa möjliga sätt. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Läs också: Hur håller du bilen i vinterform!

Hur testade vi?

Alla borstar och skrapor användes på samma bil under samma förhållanden: Snöig snö på taket och tjock vindruta på vindrutan. Således testade vi både borst- och repningsegenskaper under samma omständigheter som möjligt. Resultatet påverkas därför inte av skillnader i väder eller temperatur.

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Detta är det mest tunga testet av testet. Det ser bra ut och teleskopsektionen sträcker sig 25 cm. Det finns en avtagbar skrapa, och det finns 6 ägg på skrapan. Borsthuvudet har en 180 graders vridning. Enligt Torshov bil är den bäst lämpad för skåpbilar, SUV och större personbilar.

Den bästa snögubben i testet hade också en bra isskrapa. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Torshov Whiteline: Hur fungerade det?

Snowblower är mycket bra för att kosta stora snöskotrar. Den är extremt effektiv i detta område, välunderbyggd av en stel borste, såväl som lång rad. Det är emellertid omöjligt att ta bort snö under takräcken och smala områden eftersom kosten är så stor.

Fresta inte någon av dem du ser här? Titta på dessa repor istället!

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Detta är den längsta deltagaren av testet. Den teleskopiska sektionen gör att den kan förlängas från 90 cm i längd, upp till 150 cm i längd. Den har ett roterande borsthuvud och har en fast skrapa. Den har två handtag av skumgummi, vilket gör det enkelt att hålla. Den kan låsas i flera längder.

En bra borste, inte särskilt bra vid isskrapning. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Biltema Snowbrush: Hur fungerade det?

Det är svårt att justera när det är kallt. Borstning av snö är lätt, och under lång tid kan du spendera snön på taket. Isskrotet gick ganska dåligt, och vägen fick bara två små spår när vi gick med skrapan.

Läs också: Hur håller du bilen i vinterform!

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Denna isskrapa kommer i flera olika färger, vi försökte blåa. Den har ett grått skumgummi grepp med en grön knapp som gör att du kan vrida borsthuvudet. Dietten är ganska tunn och enkel, och hela skrapan är hackad lättare än de andra.

Mycket bra reporegenskaper här. Brett och fint isfritt spår. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Clas Ohlson Ice Scraper: Hur fungerade det?

Skrapan är lätt och snygg att hålla. Kostnadsskön är lätt och passar bra med de flesta bilar. Undantaget är de allra största SUV som kräver lite längre isbit. När det gäller att skrapa is, överraskade det mycket. Det fanns en bred och fin isfri remsa på vägen.

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Detta är klassiken i snöbyar. Om du var en liten pojke på 70-talet, skulle du inte känna igen kosten och skrapa, ingenting har förändrats. Är det för att konstruktionen är så genial att det knappast kan förbättras? Eller finns det några andra anledningar till att det fortfarande görs på samma sätt?

Den goda gamla träborsten imponerar inte på repet. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Torshov snöost: Hur fungerade det?

Kostnadsfaktorn är tydligen stor och fin, men i snön försvinner snön på ett sätt över själva träet. Isskrapan själv fungerar väldigt illa. Det finns en synlig tunn remsa nerför vindrutan. Så att konstruktionen är lysande kan vi skriva ut för gott ...

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Detta är en robust och robust konstruktion med handtag över kostymen och ett tjockt gummihandtag uppåt. Isskrapan i sig är också tjock och fast. Vi testade inte det för den sprickan men den här isskrapan verkar tåla en solid hitch. Vid nödsituation kan du använda den som ersättning för slagträ.

Den lilla borsten kommer till allt och är mycket praktisk i bruk. Men skrapa var inte riktigt bra på det. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Biltema Snowbrush: Hur fungerade det?

Den soliga snöborsten fungerar bra för borstning. Snön är lätt att svälja och eftersom den inte är för stor är den överallt. Glasset i sig behöll inte samma nivå. På vägen nerför vindrutan var det knappast möjligt att se att vi hade försökt att ta bort is.

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Om du vill ha det enkelt är det här en enkel variant. Den gula skrapan med vändbart blad är trevligt att hålla. Det har en gummiband för att ta bort eventuell dagg innanför rutten, men den har inte borstats. Det passar lätt in i de flesta förvaringsutrymmena i bilen, och när bladet slitas kan du vända det runt.

Det enkla är ofta det bästa, men inte i det här fallet. Testets tydligaste skrapresultat.Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Clas Ohlson Ice Scraper: Hur fungerade det?

Det är svårt att borsta snö med denna isskrapa, av den enkla anledningen att den inte har någon bordell. Gummilistan är trevligt att ha på insidan av bilen. Tyvärr är den faktiska skrapan inte alls meningslös. Det tog knappt bort allt från isen.

Foto: Jamieson Pothecary. Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

Detta är testets stora outsider. Eftersom det i motsats till de andra kandidaterna inte har någon traditionell ram. Här är en tjock vadderad mullare, där det finns en isskrapa. Det betyder att du lägger din hand i vantarna medan du tar isen på isskrapan.

En varm show är trevligt att ha. Men klarar vi inte verkligen handskar på våra händer? Resultatet är godkänt, men inte bland de bästa. Foto: Jamieson Pothecary Visa mer

Torshov isskrapa med vittne: Hur fungerade det?

Så länge du håller inomhus inomhus har du fördelen att du kan skrapa din rutt med en varm och bra show. Borstning görs med doften, medan repet själv är bland de bättre i testet. Det skrapade fint i mitten, medan effekten på kanterna var mycket mindre.

Läs också: Detta är nyckeln till din bil!

ADVERT

Mest populära