All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Den stora höstkontrollen

Många platser i landet är fortfarande bra och varma. Men det varar inte för evigt. Därför måste vi förbereda oss för "kung vinter" för att snart meddela sin ankomst. Innan kylan sätter in, är det lämpligt att ta en runda runt huset. Höst Check är din guide för att undvika problem på vintern.

1. Gå över fasaden

Det är värt att uppmärksamma huskontrollen på hösten.

Leta efter blåsor, bländning, beskjutning och sprickor. Du kan upptäcka färger där du har haft ett sår i färgen. Kontrollera särskilt fönster och skarpa kanter där färgen måste täcka.

2. Kontrollera taket

Finns det några sprickor eller skador på takplattorna eller inredningarna? Fix vad du kan göra, eller vänta på att våren tar det stora jobbet. Titta särskilt runt röret och takfönster. Ta bort mossa och avverkning på takplattor / shingel.

3. Rengöring avlopp

Kom ihåg att rengöra rännstenen för blad och smuts - det kan spara en hel del arbete.

Rengör avloppet och rännorna för löv och smuts. Om takräcken är full kan den frysa eller närma sig när regnet kommer. Då dränerar vattnet mot husets vägg, vilket kan orsaka fukt och frostskada på väggen.

4. Kom ihåg utomhus kranen

Stäng och dränera bort vatten för att undvika frost förstör rören och så småningom orsakar läckage i huset. Placera trädgårdsslangen på ett frostfritt ställe.

5. Klargöra avlopp och dränering

Förhindra sifoner, rör, avlopp och sänkor frys. Glöm inte stugan och husvagnen. Förhindra genom att lägga till lämpliga frostskydds- och dräneringsöppningar.

6. Rengöra trädgårdsmöblerna

Tvätta och torka trädgårdsmöblerna väl. Applicera olja, fläck eller färg om det behövs. Alla ben på trämöbler impregneras. Plast kan sättas in med vax eller petroleumolja. Kunstrotting tillämpas på sitt eget konstnärliga skydd.

Kontrollera om trädgårdsmöblerna behöver vårda innan de tas bort. Ett handfat ska de ändå få.

7. Tvätta markiser och parasoller

markiser och parasoller bör rengöras noggrant och eventuellt impregnerade, innan de tas bort.

Rengör markiser och paraplyer med lämpligt tvättmedel. Kom ihåg att torka väl innan du rullar i markisen. Applicera impregnering vid behov. Sätt parasollerna under skydd.

8. Ta bort gräsklipparen

Fyll på olja och bensin. Bli av med det äldsta gräset med en kvast. Använd en gräsklippare. Sätt klipparen i bagageutrymmet.

9. Rengör grillen

Rengör grillen och sätt på grillstället. Ta bort en gasflaska och placera den på ett lämpligt ställe.

PS: Det är aldrig fel att vara ute tidigt. Om du ser saker som måste göras på huset på våren, boka en hantverkare redan nu.

Om du vidta nödvändiga fall kontrollen nu kan du njuta av vintersäsongen med gott samvete.

ADVERT

Mest populära