All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Regeringen överväger ROT avdraget

I överenskommelsen mellan vänster, det kristdemokratiska partiet, Framstegspartiet och det konservativa partiet innan den nya regeringen var ett faktum, står det att läsa:

"Kampen mot odeklarerat arbete förbättras inom ramen studerade fördelar och konsekvenserna av ett ROT skatteavdrag. "

Regering partierna och deras samverkande delar i parlamentet kommer nu att undersöka fördelarna och konsekvenserna av ett så kallat ROT-avdraget.

ROT är en förkortning för rehabilitering, ombyggnad och tillägg. I våra grannländer får skattelättnader på grundval av arbetskostnader som individer har när de hyr stöd till rehabilitering, renovering eller förlängning på sin bostäder eller fritids egendom.

En automatisk följd är att man måste köpa tjänsterna vita.

BNL (BNL) är en av de viktigaste förespråkarna för att få infördes ROT avdrag i Norge och har nu skapat en aktionsgrupp för att påverka regeringen. Målet är få infört ett liknande arrangemang som svenskarna har.

- Alla i handlingsgruppen finner att det finns stort stöd bland sina egna medlemmar om ROT-avdrag. De vet problemen med oseriösa aktörer på kroppen, och förmedlar till oss att de är oroad över utvecklingen, säger Audun Lågøyr, chef för BNL: s avdelning för industripolitik och kommunikation.

Läs också:

Fukt - Håller ditt hus regn?

Fuktinträngning på grund av kraftig nederbörd leder till många dyra fuktskador på norska hus varje år. Båda källare väggar, fasader och tak är ...

Framgång med ROT-avdrag i Sverige

Både Sverige och Danmark har sådana system, och svenskarna extraknäck i stort sett utrotad på privatmarknaden. I Sverige gäller avdrag för hushållstjänster även för barnomsorg, gräsklippare, städning etc. i privata hem.

Svenskarna har beräknat att för varje krona staten ger skattelättnader, få den i ett 40 i ökade skatter och avgifter. Avdrag för 2013 uppgick till cirka 14-15 miljarder kronor. Det är de rika förorterna i Stockholm som överstiger statistiken över vem som får de största skatteavdrag.

I Danmark är det antas att antalet svarta arbetande har varit ungefär halverad ROT avdraget infördes, och det är en förhoppning att resten också kommer att gå förlorade.

I Norge vissa ekonomer skeptiska ROT systemet eftersom det kan leda till en konstgjord bostadsbubbla. Det finns också de som hävdar att systemet skulle vara fördelaktigt endast för de mest måsten, eftersom systemet inte kommer att innebära något för dem som inte har råd att renovera eller bygga nytt.

Källa: ifi. com och byggare

Se också:

Ingen vill utmätningar

Högre räntor och stramare tider leder till fler och fler bostäder håller våld säljs.Det slutar inte så här.

ADVERT

Mest populära