All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Klistra-metoden varierar med typen förlust

Kom ihåg att låta den förblandade tapeten dra fukt under lång tid. Tiden anges på förpackningen. Resultatet blir lätt att lossa uppstår när väggen är klar. Tiden varierar från bakgrundsbild till tapeter. Där applicera limmet på väggen, börjar du från botten, eftersom det är hetast närmast taket och limmet torkar först där.

Använd tapeter som smörjs på baksidan av tapeten. Använd en bred borste. Se till att du får hela bredden täckt med lim. Därefter viks tapets limsidan mot limsidan, så det torkar inte medan limet går in i tapeten. Gör inte skarpa veck i tapets längd. Låt varje längd rita minst fem minuter. Ju tjockare tapeten desto längre ritar tiden. Om det är varmt i rummet kommer limet att torka snabbare. Tumregeln för papperstapet där limmet skall appliceras på ryggen, är att allt är klart när prasslande av papperet är borta, och du istället få lite slafsete ljud när du skakar din förlust längd.

Det är en bra idé att fukta baksidan av tapeten med vatten. Använd en svamp. Vik eller rulla tapens längd tillsammans och låt det ligga och dra i några minuter. Sedan rulla limet på väggen med en målningsrulle, en och en höjd åt gången. Vinylremsan kan också ställas in som pappersdörren genom att smörja lim på tapeten.

Garderoben är uppställd som en vinylkran, men det är inte nödvändigt att blöta våtförlusten. Garderoben ska överlappa golvbeläggningarna med ca. 3 cm. Kom ihåg att använda speciella våtrumsdämpar. Vädret bör också förseglas i lederna, med en genomskinlig svetsvätska. Använd också svetsvätska vid övergången mellan vägg och golv, men använd inte silikon - vilket kan mjuka bakgrunden.

Till tapeter med präglad tapet, se till att ytan är matt eller porös. Rulla tapetslängden mitt emot vägen, så att limsidan kommer ut. Lägg längden i ett vattenavlopp med limsidan ut. Dra hela bakgrundslängden långsamt genom vattnet så att tapeten blir våt. Vik tapeten till mitten, slick sida mot den självhäftande sidan, så att vattnet kommer att dra in några minuter innan du sätter upp tapeten.

Vanligtvis är alla enkelgängade trådar i en riktning) fuktad på baksidan. Använd en svamp. Det finns också en otillräcklig tapeter som inte bör fuktas. Vävd tapeter där trådarna är korsade bör normalt inte bäras på baksidan. Torka jämnt tillbaka och undvik vattenavfall på framsidan av tapeten. Brett väv mot mitten, för att det ska dra några minuter, medan rullande textiltapetklister på väggen med en roller. Undvik lim på framsidan av tapeten. Se till att du får överlägg i hörnen så att tapetet inte slutar inne i kroken. Applicera lim på väggen så att det är en 5 cm torr remsa igen. När väv hängande på väggen, lyft upp kanten och rullar av lim så att det fortfarande är 5 cm lim igen när du lägger till nästa längd.På det här sättet kommer du att undvika överdriven lim i lederna.

Alla Fiberapet delar egenskapen för den enklaste möjliga installationen. Det betyder första limet på väggen och sedan med bakgrunden.

Limet rullas jämnt och inte för tunt på väggen.

Flyttbar tapet kan ställas in med olika limtyper. På plattsubstrat kan det vara fördelaktigt att använda ett starkt tapeterlim som rullas på väggen med en målrulle. Vid senare ombyggnad kan du riva ner hela tapeten. På kaklade väggar måste du använda ett vanligt vitt bindemedel eller en våt torka.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära