All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lusthus - skapats för att glädja och fest

Trädgårdshuset i trädgården var väldigt modernt för några generationer sedan. Trenden har nu kommit tillbaka. Fler och fler människor håller ögonen på för att förlänga sommaren. Lodge är det perfekta stället för en trevlig kväll med goda vänner. Skyddad för kvällsduk och kalldragning. Mousserande ljus Räkor och vitt vin. Kan du må bättre? Samtidigt en cool hangout på varma sommardagar. Bra stol, avkopplande musik, färsk tidningar eller en bra bok, kalla drycker i glaset. Så du behöver bara titta på folklivet ...

Barbecue midvintern

Eller vad sägs om att bjuda in att grilla även mitt i vintern, medan snön faller, hemma eller på stugan, i en varm och mysig grillkåta, där matlagning bokstavligen i centrum . Grillen kan avfyras med träpellets som värmer långt efter korv och biff konsumeras. Drömmen om ditt eget lusthus eller grillhytt behöver inte vara särskilt dyrt eller ouppnåeligt. Många företag erbjuder kompletta elementstugor som du kan sätta upp till ca 20 000 kronor och uppåt. För många av de kit levereras tillbehörspaket i form av kuddar, gardiner etc. Flera leverantörer erbjuder installation av lusthus mot betalning. Om du vill slutföra monteringen själv bör du ställa minst en helg för projektet. Naturligtvis är monteringsarbetet enklare om du arbetar mer om jobbet. Samtidigt kan du förvärva det nya förvärvet med en trevlig kväll när jobbet är klart.

Viktigt behandling

Lysthuset kan placeras på ett gjutet fundament, på pålar, leca blockerar eller på impregnerade dynor. Det är viktigt att substratet är fast, stadigt och vått. Många gazebos och grillhytter levereras i obehandlat virke. I sådana fall är det av stor betydelse för produktens liv att det kommer att få lämplig behandling. Alla delar måste sättas in med primer före montering, till exempel Visor från Jotun. Särskilt viktigt är att detta sker med tunga / spår och logga spår, där man inte är ute efter lusthuset eller grillkåta är monterad. Enligt bygglagen är oisolerad skjul, olämpliga för bostadsändamål, under 15 kvadratmeter och uppfördes inom bygg linjer på tomten, inte ansökan krävs. Men goda råd är fortfarande att kontrollera med kommunen om det finns särskilda bestämmelser utanför byggnorm precis där du bor

Med sin egen grillstuga, kan du bjuda in till grill midvintern.

Viktigt behandling

Lysthuset kan placeras på ett gjutet fundament, på pålar, leca blockerar eller på impregnerade dynor. Det är viktigt att substratet är fast, stadigt och vått. Många gazebos och grillhytter levereras i obehandlat virke. I sådana fall är det av stor betydelse för produktens liv att det kommer att få lämplig behandling. Alla delar måste sättas in med primer före montering, till exempel Visor från Jotun.Särskilt viktigt är att detta sker med tunga / spår och logga spår, där man inte är ute efter lusthuset eller grillkåta är monterad. Enligt bygglagen är oisolerad skjul, olämpliga för bostadsändamål, under 15 kvadratmeter och uppfördes inom bygg linjer på tomten, inte ansökan krävs. Men goda råd är fortfarande att kontrollera med kommunen om det finns särskilda bestämmelser utanför byggnorm precis där du bor

Se också:

För att läsa taxesystem

inspektörer form har ord och fraser som kan vara lätt att snubbla Jag. Här ger vi dig en något förenklad översikt av att de olika orden betyder.

I grillkabinen kan du njuta av eldens värme långt efter att grillen konsumeras.

Användbara tips

* Tänk noggrant genom att välja storlek och material. Lusthuset / grillhytten ska vara i stil för huset när det gäller färg och takläggning.

* Överväga även användningen. För många, bör lusthus en fin förråd av trädgårdsmöbler och trädgårdsredskap på vintern, medan andra kommer att ha den längsta möjliga säsongen och därför överväga solid grund och en bra golv, kanske också möjligheten av värme.

* Känn dig fri att kontakta en byggavdelning och titta på valet innan du bestämmer dig. Du får ett bättre intryck av storlek och prestanda än bara genom att studera bilder.

* Kontrollera om taklocket och leveransen ingår i priset när du beställer.

Leverantörer och mer information:

www. Summer butik. nej - tel. 66 91 73 20

www. aimport. nej - tel. 45 02 77 31

www. RKC. nej - tel. 33 30 88 70

www. Barbecue Company. nej - tel. 70 15 09 10

www. X-treme. som - tel. 95 20 09 89/90 68 45 57

Se också:

Bygg din egen pergola

En pergola är fantastiskt - det skapar en trevlig extra rum i trädgården, där du kan njuta av nattlivet. Du kan enkelt ändra målen - efter behov.

Grillhytt på ca 10 kvm, komplett med grill och rör. Tillverkad av gran i fast finsk kvalitet. Lätt att montera. Pris kr. 38. 000.

Gazebo Kragerø enormt lusthus med gott om utrymme, 571x421 cm. Levereras med golvsats, grundram och glas. Taket ingår ej. Pris kr. 45. 990.

LYSTHUS Fjordny: Lyxigt hus med stora fönster på alla sidor. Levereras med golvsats, glas och fundamentram. Två fönster kan öppnas. Storlek 350x303 cm. Pris kr. 24. 990.

LYSTHUS NEVLUNGHAVN: Liten lusthus som kan installeras i ett hörn av trädgården. Levereras med golvsats, glas och fundamentram. Taket ingår ej. Pris kr. 21 900.

ADVERT

Mest populära