All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trädgård Verktyg Behöver Underhåll

Trädgårdsredskapen behöver lite underhåll innan vi rengör dem borta för vintern. Att offra ett par timmar att rengöra och oljeværktygen är en bra investering. Det är dåligt när gräsklipparen inte vill börja på våren och det finns flera veckor att vänta på servicecentret, under tiden växer gräset. Här är några tips och råd om höstack från specialisterna.

Mekaniska verktyg

1. Släpp en droppe olja på de rörliga delarna av verktygen och håll dem smidiga.

2. Rengör verktyget löv med lite olja på en trasa.

3. Släpp droppverktyg omedelbart för att undvika slitage.

4. Släpp alla klippverktyg så att de blir bättre nästa säsong.

Gräsklippare underhåll

1. Borsta och repa bort rester från skärpan och samlaren. Fullt luftflöde är viktigt. Klippeffekten minskar när pannpaket och stålkåpa utsätts för rost på grund av syran i gräset. Använd isskrapa med en diet eller till och med en högtryckstvättare.

2. Släpp kniven åtminstone en gång per år. Använd vinkelslip eller bänkskivor. Bladet måste balanseras efter slipning annars kan vibrationen i gräsklipparen förstöra den. Använd en serviceverkstad om du inte är bekväm med knivslipning.

3. Töm bränsletanken. Gammal bensin kan orsaka startproblem på våren.

4. Byt ut olja en gång per år. Öppna oljekontakten under maskinen och dränera den använda oljan. Använd specialolja för gräsklippare. Det är ren SAE 30 olja gjord för luftkylda motorer. -Bil olja är olämpligt!

5. Rengör kontakten med ett färgpapper. Pluggen sippar när den används och kan förlora tändning.

6. Kontrollera vaiere. Om du hittar några sår, skador eller skarpa skär i trådhylsan, ska den bytas ut. -Shades kan förhindra att maskinen startar, påverkar momentet eller förhindrar knivkopplingen från att ingripa. Har en erfaren serviceman ändra vaiers så att det är gjort-rätt.

NB För elmotorer med elektrisk start: Demontera batteriet och låt full laddning. På mitten av vintern bör underhållskostnader också utföras.

Övriga trädgårdsredskap

Montera krokar, rakar, spikar, gripar och spadar. Borsta av jord och löv. De kan också rengöras genom att få några droppar olja i en hink sand som du håller verktygen ibland upp och ner. Smörj oljan på metalldelarna. Treskaft kan också med fördel gnidas in med olja.

Läs också:

Förläng sommaren med vinterträdgård!

Nyckfull norsk sommarvärme kan ge den mest omtänksamma utomhusentusiasten till inomhus. Då kanske en vinterträdgård är lösningen.

Källa: Fiskars och Stihl

ADVERT

Mest populära