All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trädgård just nu - Juni

Vad du kan göra nu:

- Sommarblommor växer snabbt och behöver näring hela sommaren för att stå ut med att blomma till hösten.

- Stenar och andra fleråriga grödor är bara befruktade till St. Hans. Gödsel en senare växer de länge under hela säsongen och förbereder därmed fattigare för vintern.

- Levereras med stängning. Om du är ljummet i sängarna, får du inte heller gräset.

- Hämta rabarbern i juni medan det är bra. Många kryddgrödor är nu stora nog för att skördas.

- Pruna tidigt blommande prydnadsbuskar så fort blomman är över. Då blommar de också nästa år. Om du väntar på beskärning för vintern kommer blomningen inte att släppas under våren.

Läs också:

Växt lök och knölar under hösten, och njuta av nya blommor i rabatten på våren

Nu är det dags att plantera lökar och knölar, och på våren kan du njuta av nya blommor i rabatten när snön försvinner.

Starhyacint (Camassia) trivs bra i en blomsterbädd.

Snart sommarsolstånd

Vi närmar oss sommarsolståndet och trädgårdarna är vackra och frodiga. Blomman ligger på toppen och trädgården är full av färska gröna nyanser. De flesta blommablommorna är i full blomst till St. Hans. Vänta inte för länge för att skapa stöd för högerhandarna. Nu står de bara bra, men ett sommarregn kan snabbt böja sig ner dem

"Philippe Vapelle 'har lila blommor mot en liten grå-gröna blad

säsong för stora snap

Ett belopp cranes blommar i juni. Det är en växt som passar allt, både i de tätt och i de mer vilda trädgårdarna. Stora cobblers som blir låga och kuddeformade kommer att ha mer sol än den högre tillväxten med en något mer utspridd tillväxt. Om blomningen befinner sig för kort är det hybrider som blommar längre än andra. Dessa inkluderar "Rozanne", "Jolly Bee" och "Ann Folkard".

Nu plantorna i jorden

Så snart som risken för nattfrost är över, plantorna kan i förväg kulturen i planteras. Det gäller sommarblommor, grönsaker och stauder. Var noga med att bota dem först så att övergången mellan inifrån och ute inte är för drastisk.

Läs också:

12 steg till en framgångsrik perenn gräns

Om du skapar ett nytt stauebed? Se till att plantorna får en bra utgångspunkt genom att lägga ner en del preparat när du gör sängen.

Doftrosor

När de doftande ärterna stängs av tar rosen över. Först ut är tidigt, gammaldags buskroser. De är vanligtvis inte montera, men med en ännu mer prakt blomsterfor. "Totenvikrosen" är en sådan. Runt midsommar är fjärr rendering rosor spirande, många av dem blommar från juni till frost sätter stopp blommar.

ADVERT

Mest populära