All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trädgård nu

Vinter är dags att drömma om trädgården. Då skulle jag vilja se fram emot trädgårdsskötselböcker och tidskrifter för att få nya idéer för allt jag ska göra när tiden kommer.

Å andra sidan förstår jag inte fullt ut drömmar - jag kommer att känna mig grön och att våren ligger precis runt hörnet.

Vårbröd i en fin burk och en massa gravda tulpaner hjälper gärna.

Ibland har jag råd med lite extra lyx och blanda tulpaner med andra snittblommor eller lite grön.

Till exempel finns det jättesås med anemoner och dumplings i buketten, och blåbärris ger dig en härlig vårkänsla.

Februari är årets kallaste månad. Det känns verkligen lite fräckt, eftersom det är nästan tre månader sedan solen vände.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

Det är också nu att snön är djupast, åtminstone om vi har en snöig vinter.

När det är kallt blir det generöst. Fodermaskiner full av frön eller nötter garanteras att uppskattas av fågelns småfåglar. Flirta med trastar och andra fruktätande arter, jag brukar tre hela äpplen på en grov tråd och böja den som en krans.

Både dekorativt och bra! Jag har också vana att hänga upp groddar strax utanför fönstret. Så småningom blir spår och spettmeisers ganska trånga, även när jag går runt i rummet.

Jag gillar fågelliv utanför fönstret - jag känner mig nära naturen!

Trevligt att göra i mars

1. Njut av färdiga springlocks i potten. Kom ihåg att du kan plantera lökar och lökar i trädgården när våren kommer, och sedan kan du njuta av dem i flera år. Ljus upp i windowshade med soliga narcisser i rad. Ja, även en ensam liten pärlahyacint i ett virvelglas kan vara tillräckligt för att framföra våra känslor.

Läs också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

2. Så frön. Om du vill pre kultur långsamt växande växter som kronärtskocka, slåss någonsin ben och stockros, är det dags att så frön redan. Vänligen häng en ljusenergilampa eller växthusbelysning över spirorna. Om du vill se dina egna blommor ska du också börja nu.

3. Mat fåglarna. Det är svårt för de små fåglarna att hitta tillräckligt med att äta med en blast av kallt och mycket snö.

3 favoriter

Februari är månaden med det bästa urvalet av tulpaner som ska köpas. När jag väljer tulpaner till min vanliga fredag ​​bukett, tenderar jag att leta efter dessa tre:

Se också:

Smarta tips för små badrum

Även vid ett litet badrum kan skapas fjädrande uttryck med hjälp av produkter som gör Rummet är lekfullt, läckert och inte minst lurat av ...

Leo: En lackerad Darwin hybrid med en gul botten i blomman.Kronbladet är kantad i kanterna och ger ett elegant intryck.

Professor X-ray: En papegoja med en fin orange färg och en liten krökt kronblad.

Verona: En citronformad gulfylld tulpan. Det luktar att det ser ut som svagt citron.

Tips! Tulpaner ska alltid placeras i kallt vatten. Byt vatten varje dag och stanna längre.

Boktips

Lökplantor är mer än krokusar och tulpaner! Denna bok ger dig en översikt över 250 arter som lämpar sig för odling i Norge - och vilken typ av vård de behöver. Trädgårdspärlorna (Tommy Tønsberg och Kenneth Ingebretsen / Cappelen Damm), kr 349.

ADVERT

Mest populära