All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Möbler du inte har råd att

En drömresa ...

Gå med i en drömresa. Vi har hittat den kräm av möbler som man kan köpa - om man har minst hundra tusen dollar att spendera på en möbel. Inte hundra tusen kronor på möbler är - inte heller ett kök eller badrum (det är nästan lite knappa) men minst hundra tusen dollar på en enda möbel. En soffa. Ett skrivbord. En övervuxen puff.

Fungerar det? Och är det någon som köper den?

Kristin Krogstad, inredningsarkitekt hos Robert Tandbergs projektavdelning, kan säga att de har sålt tre till fyra kopior av sina dyraste möbler. soffa Kennedee, eftersom den kom ut på marknaden under 2006.

möbelaffär har två divisioner, en för större projekt och en för den privata marknaden, senast öppnade över ett år sedan, efter en ökad efterfrågan från bara privatpersoner som ville kvalitet möbler för ditt hem.

Robert Tandberg är ledande möbler från de exklusiva italienska tillverkarna Poltrona Frau och Cavalli.

"Det är bra tider, och folk spenderar mer pengar på möbler," säger Krogstad.

Så mycket använder vi att Robert Tandberg nu flyttar till nya och större lokaler på det gamla huvudkontoret i Kvadraturen i Oslo.

BILD SPECIALER: Här är lyxmöblerna

Värt att investera

AGA kan faktiskt öka värdet på ditt hem! Foto: AGA Visa mer

Även om det kan tyckas lite konstigt att använda sexsiffriga summor på en möbel, är det inte nödvändigtvis dyrt - i det långa loppet.

"Det är miljövänligt att köpa produkter som håller länge", säger interiörarkitekt Birgitte Wergeland från Expo Nova i Oslo. - Det kostar mer i inköp, men inte nödvändigtvis i längd.

- Vad delar en soffa till 13.000 kronor från en soffa till 130.000?

- Man betalar först och främst för hantverk och material. Produktionen är dyrare, kraven på material är högre, och inte minst finns det stora kvalitetsskillnader i möblerna.

Kvaliteten kommer givetvis att variera från tillverkare till tillverkare - men det kan vara värt både plånbok och miljö att tänka på kvalitet är ett känt faktum. Lyckligtvis finns det också kvalitetsmöbler för billigare pengar.

Möblerna finns också i olika utföranden, till exempel läder eller textildraperier - och det blir mycket billigare att köpa tygvarianter.

Zaha Hadid bord för etablerade & Sons i (PRODUCT) RED edition, kostar knappt 300. 000, men kommer med gott samvete på köpet ... Foto: Etablerad & Son mer

För Till exempel finns det en prisskillnad på 80 000 kronor mellan läder- och tygutgåvan av Patricia Urquiolas soffa Tufty Time, vilket framgår av bildspecialisten.

Pengar tillbaka

Om du investerar i en AGA kan du till och med vara lycklig att få tillbaka pengarna om du skulle sälja ditt hus. I Förenade kungariket sägs att värdet av huset automatiskt stiger så mycket som AGAs köpeskilling när det är i huset - och de faller inte i värde.

är nu inte AGA som begrepp (eller familjemedlem som AGA entusiaster vill säga) som välkänt i Norge, men för en kännare, kommer det förmodligen att öka värdet av ett hem.

Användbar online:

Tillverkare:

Edra

Moroso

Poltrona Frau

B & B Italia

Sawaya & Moroni

Återförsäljare:

AGA / Fired Earth inspiration stor

Expo Nova

Robert Tandberg

Euklides

Läs mer på DinSide Housing:
  1. Design med bra samvete
  2. ser du en skillnad mellan rabatt och lyx?
  3. Ditt hem 2007

ADVERT

Mest populära