All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Detta är golvetreningen nu

Med nästan fem miljoner invånare och drygt två miljoner hushåll lever många olika inredningsstilar sida vid sida här till landet. Den stora trenden är nu att skapa en personlig inredning. Allt går och allt är tillåtet - och din egen fantasi och smak är fasetten.

Vanliga för många smaker just nu finns det några tendenser som delvis ritar i olika riktningar, och delvis används tillsammans eller om varandra. Långa och breda golvbrädor av trä eller material som liknar ljusa eller gråaktiga färger, robusta och rustika, vintage eller retrostil samt orientaliska eller etniska inspirerade är huvudtemat för dagens golvtrender.

När det gäller golvet kan nuvarande trender sammanfattas enligt följande:

Ljus & Grå

Ljus & Grå: Parkett från SAGAparkett.

Vita och gråa golv blir alltmer populära. Varje år lanserar golvtillverkarna lättare, parkettgolv och lamnater som ger samma beröring. Inom vinylbeläggningar, mattor och linoleumplattor är gråskalan mycket populär, och det finns alltid en bra nyans att välja mellan. Ett befintligt golv kan målas eller färgas i gråaktig färg.

Färgförstärkt:

Färgförstärkt: Vinylbeläggningar från Tarkett.

Inte alla vill ha vit, grå och beige, inte ens här i Norden. Varför inte göra ett vinylfärgat vinylgolv, till exempel i barnrummet, gästrummet eller på korridoren? Eller kanske överraska med ett fängelseformat parkettgolv?

Far & wide:

Bred och bred: Arena Slottsplank från Alfort & Cronholm.

Långa och breda bord och plankor är desamma - vare sig det är parkettgolv, massivt trä eller laminatgolv. Det stora formatet passar bäst i ett lite större rum.

Vintage & Retro:

Vintage & Retro: Klicka-golv i vinyl från Ehrenborg.

Årgångstrenden är fortfarande aktuell, med golv med en & rdquo; slitna & rdquo; och grovt utseende. Rustik sortering av trägolv gör ett aktivt inredningselement. Även de golv som efterliknar ser ut som ett grovt utseende från betong, sten, tegel eller trä. Det gäller allt från laminat till vinyl, kakel och mattor.

Orientalisk / Etnisk:

Etnisk / Orientalisk: Kakelplattor från Golvabia.

Orientaliska mönster i vackra grå nyanser är populära både i köket, i korridoren och på badrummet. Välj mellan keramiska plattor, vinylbeläggningar eller historiska cementplattor.

ADVERT

Mest populära