All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Golv gjorde susen

Det var viktigt att ta bort den mörkröda färgen, som gjorde rummet mörka och trånga. Inte heller vinylgolvet med sitt gula trämönster var särskilt charmigt, så ägaren bestämde sig tidigt för att måla väggar och lägga nya golv.

Vad golvet gör för rummet

Vackert och nymålat! Ljuset gör att golvfärgen blir mörkare än den är i verkligheten.

Hon hade en känsla av uttryck som hon ville skapa och att golvet skulle ha en nostalgisk känsla. Istället för att lägga en bearbetad parkettgolv föll därför valet av tall plankor, som med ett par rockar golvfärg var precis som hon drömde. Nu är det där, glänsande och pärlemor, och gör mycket för matsalen, atmosfären - som tas upp upp flera hack!

Färgen, en ljus grånyanse, är en fin bakgrund för möbler och andra föremål. Det speglar mycket av ljuset i rummet, i motsats till det gamla golvbeläggningen - som eldstaden var det.

Good mix

Stylistic plan var att blanda gammalt och nytt, och låt blandningen tongivande i det inre. Tre välfyllda stolar och en sittbänk i goda färger representerar de historiska dragen, medan bordet är nyare. Färgerna samlas i målningen, och ljuskronan ger en snygg romantik.

Röda väggar har ersatts med en ljus, varm nyans, som tillsammans med golvet bildar en fin bakgrund till det gamla, charmiga möbler.

ADVERT

Mest populära