All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

De finaste teater i norra

Hålogaland Teater har sedan starten 1971 levde ett liv i hyrda lokaler, denna urbana och regionala teater för Troms och Finnmark. Den nya teatern är en gemensam satsning på 250 miljoner mellan Kulturdepartementet, Troms landsting och kommun Tromsø - den första teaterbyggnaden i Nordnorge byggdes just för detta ändamål.

Öppningen prestanda på November 4 fram naturligt anskaffas från regionen - Knut Hamsuns Benoni och Rosa.

Plot mot Tromsø, med Polar Environment Center som granne, är delvis fylld. Hålogaland Teater har en bruttoarea på 5 150 kvadratmeter och är som ny teaterbyggnad idag en avancerad och teknisk byggnad; teatern är sin egen lilla värld som kommer att fylla många funktioner som publiken vanligtvis inte har insyn i. Statsbygg har varit ansvarig för projektledning, byggnaden är ritad av Vulkan Arkitekter AS och huvudentreprenören har varit Björn Bygg AS.

mångfald Halogaland teatern har gett ett jordplan, som är trefaldig - med offentliga utrymmen, verkstäder och scener - där huvudhuset har 330 slitsar, medan två mindre rum utrymme 130 och 70 personer. På 2: a våningen hittar vi kontor till det konstnärliga och teknisk personal, omklädningsrum och tränare, medan den 3: e våningen har givit utrymme till matsalen, mötesrum och administration. I byggnaden ruineras tornet över sex våningar - 22 meter höga.

Fasaden är speciell, kännetecknad av nederländsk tegel som kallas svart diamant. I interiören har Tikkurila Norge stått för leverans av alla färgprodukter, en komplex leverans till många funktioner.

I den stora foajén den arkitektoniska valt att hålla den naturliga konkret verkan men inte riktigt: Den gjutna betongen tillsättes färg och sedan avslutades med den klara Beckers Scotte Micro sådan att den inte kommer att färgas, i utöver den bindande av damm .

-Detta behandling börjar bli ganska vanligt, särskilt på innerväggarna, men också exteriör med avseende gips, säger utbildningschef Bjarne Kristoffersen Malertjenester Nord A / S, med den ursprungliga grund Alta, men vars hela Finnmark och Troms som arbetsområde.

Stora ytor i den nya teatern har gipsytor som mousserar och målar. Det finns långa korridorer i nästan 100 meter långa byggnader, samt garderober och alla tekniska rum. Det är mousserande och strimlat, målade en päls med primer och så småningom toppen, allt med Beckers produkter. Väggar på andra ställen är också glasfiber sträckt och behandlas sedan på samma sätt som gipsskivan.

är Golvet väljs som krävs, vilket i stora foajén tillsättes finslipade skiffer, men där det också finns garderob zonerna är tips som linoleum, den svart-vit Forbo Artoleum Graphic.På andra ställen används det Forbo Marmoleum Real eller vinylbeläggning Emerald Classic, också från Forbo.

Se även Color Magazine No. 6/05

ADVERT

Mest populära