All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Det snabbaste sättet att radera väggen

Det är långt ifrån en omöjlig uppgift att bli av med den mönstrade glassfiberstrien som hade sin storhetstid på 80-talet och 90-talet . Om breda slaktkroppar, slipande damm och ojämna övergångar inte har tidsbegränsningar, gå för den enkla metoden att rulla på en rulle.

- Vi är ofta i kontakt med människor som lever med mönstrat sparka de förmodligen skulle ha velat dikade för både en, fem och tio år sedan, men som är ovilliga att ge sig in på helspark Ling och tror att det är endast alternativ. När vi säger att det finns en produkt som gör det möjligt för dem att bli av med strukturväggen bara genom att mönstra den, blir vi alltid hälsade med glädje, säger kreativ ledare på ifi. nej, Bjørg Owren.

Många tjocklekar - anpassade till olika ytor

Tor Egil Skamsar i Borge berättar om stort intresse kring produkter som raderar väggen. "Många är förvånade över hur snabbt det är att det faktiskt blir av med strukturmurarna", säger han.

Renoveringsduk är helt enkelt en tjock tapeter som tillsammans med ett speciellt lim döljer de mönster och små grovheter som finns i substratet. Väggplåten är ett annat ord på samma produkt.

- Dessa tyger finns i flera olika tjocklekar. Ju mer struktur substratet har desto tjockare duk behöver du. Den klassiska fishbowlremsan behöver den tjockaste typen, vår version av detta kallas Recover. Om du är osäker på den tjocklek du behöver, kan du få en hel del på färghandlaren, säger Tor Egil Skamsar på Borge.

Renoveringar har olika namn enligt vilken tillverkare är bakom. Wall Renovation, Fiberdec, Easyliner, Recover, Leco Däck och Betong Renovering är några exempel.

Vissa varianter är fiberbaserade (kallas ofta non-woven), medan andra är glasfiberbaserade. Skillnaden är att den fiberbaserade kan dra lite mer färg medan glasfiberbasen kan damm och gnugga lite under användning - men annars är funktionen nästan densamma.

Är det föråldrat?

Några av rengöringsdukarna beror på fabriken. De kan vara styvare för att ställa upp, men i gengäld drar tyget som en lite mer jämnt och enhetligt, och en grund yta ger ofta en mjukare slutresultat. En non-woven nonwoven kan därför dra nytta av en kappsprimer innan färg eller tapeter appliceras.

Korrekt lim är en förutsättning

Här används väggförnyelsen för att bli av med strukturell belastning.

Limet är tillsammans med duken en viktig faktor för att dölja substratets grovhet. Det är därför väldigt viktigt att välja ett ordentligt tapetlim för detta jobb. Ett bra exempel är Casco New Start. Det är också viktigt att limet appliceras rikligt.

- Arbeta systematiskt och använd endast lim för en längd i taget. Om det tar för lång tid mellan limet påläggs och tyget läggs på, kommer du få problem med att få bordsduken att passa, säger Skamsar.

Använd förlängningsaxeln och applicera limet på väggen med rulle. Höjderna sätts antingen kant till kant eller med en liten överlapp genomskuren för att få ett perfekt skott.

- Många lägger för mycket på tapetet, och du kan riskera att trycka strukturen på väggen bakom skärmen på framsidan och du får dåligt resultat. Ett litet lag av tapisserier eller en tapetborste är mer än nog, fortsätter han.

Fiberprodukter kan dra lite ihop när de torkar, så att du får en liten remsa i lederna. Om detta uppfattas som obehagligt kan de fyllas med en viss formbar akrylfuktighet.

- Med vår tjockaste variant, Recover, rekommenderar vi att du skär längderna dagen innan och lägger dem över golvet över natten. Genom att göra detta får du spänningen på tapeten, och det är lättare att ställa in. Du kan till och med torka baksidan av tapetet för samma effekt om du vill uttrycka det rätt. Med de andra tunnare tygerna är det inte nödvändigt att ta sådana överväganden, de är uppbyggda som en vanlig tapeter, Skamsar tips.

Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller torkningstid innan ny tapeter eller färg kan appliceras under renoveringen.

ADVERT

Mest populära