All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Familjen använder en timme att gå in i skogen kabinen på 30 kvadratmeter

är inte ett ljud av mänsklig aktivitet i skogen Gamla Voll Övre ekrar. Men du kan nästan höra ett eko från en annan gång. Det är där Gerard och Gunnar och deras tre barn gillar att umgås tillsammans på den lilla, uttorkade timmerstuga.

Stugan har faktiskt inte lett till att världen har gått på. Det här är verkligen det enkla stugan. Det finns varken vatten eller el, och uppvärmningen kommer från trä som är hackad och klippt på marken. Kylning maten är gjort i ett hål i golvet, under en lem. Tiden står stilla, men det är precis vad Solbergs familj uppskattar.

Charming timmerstuga

Ungefär en timme med små och stora upp från parkeringen till lodge. I grund och botten är en besvärlig resa för små barns fötter, men med pausade pausar är det som ett spel. De minst vet att det inte finns TV eller iPad som väntar på dem när de anländer. De vet att ljuset är svagt och att de måste gå ut för att gå på toaletten, men de vet också att det är där de får full uppmärksamhet från mamma och pappa.

Stugan, som idag uppgår till cirka 30 kvadratmeter, var från 1800-talets slut en traditionell timmerstuga. Under första hälften av 1900-talet användes det boende för timmerarbetare som arbetade med hogst.

MYCKET MASKIN: Kaminen i vardagsrummet är den enda källan till uppvärmning. Men det blir varmt nog, även under kalla vintermånader, även om det finns några sprickor mellan pelarna. (Foto: Sveinung Bråthen)

TRAILER tillsammans i skogen: stugägare Gerard (30) och Gunnar (32) har en lugn stund i hängmattan med den lille mannen Joel (i knät), Naomi (5) och Boaz (4). (FOTO Sveinung Bråthen)

SOLID walk: Det tar ungefär en timme att gå till stugan för små barn, men resan är bra. Det är så mycket spännande att titta på skogen. (Foto: Sveinung Bråthen)

lunchrast: Med fasta sjukhus måltidsraster, fortsätta fram till stugan som ett spel. Här tar Naomi och Boas kex, som Mamma Ingunn, alltid en cab ride. (Foto: Sveinung Bråthen)

Enkel stuga liv

Idag Ingunn och Gunnar som äger lodge. Gunnar är en lektor och Ingunns medicinska student.

- När vi gifte jag var mycket glada över hur Gerard vill denna lilla, konstig plats. Jag var fullt medveten om att det ligger långt ifrån normen som de flesta har för hur en stuga ska vara idag. Men jag är så glad att hon gillade det, säger Gunnar. Stugan får inte vara en pärla för utomstående. Men det tar inte lång tid innan du märker att den har en själ. Det är gamla och slitna med vissa mellanrum mellan stockarna, så ljus fladdrande i utkastet.

Jag har alltid frodades här, säger Gunnar, medan han sitter på verandan och hämta en kanna kaffe och en halv knackade rör.Här finns inga störningar som kan dra honom ur cowboylitteraturen som han är så glad att läsa när han är i stugan. Ingen körväg eller vandringsled nära. Bara ett plan som i ny och ingen påminnelse om att de inte är ensamma i världen. "Kabinen definierar på ett sätt vem vi är och vilka värderingar vi vill stå för familjen", säger Gunnar.

SLUTSÄTT: "I skogen långt borta bland dalar och berg ligger min stuga och jag är så glad ...". Det har blivit en vanlig tradition att sjunga den här låten när familjen kommer till stugan. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

GET VATTEN: Gunnar måste gå till brunnen som ligger några meter bakom stugan för att hämta vatten. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

BARNENS HEMS: Hemlandet är barnområdet. Stegen gjordes av Gunnars morfar strax efter att han utökat den lilla koia 1924. Stegen är monterad av björk som stod runt stugan. (FOTO: Sveinung Bråthen)

Skapar minnen

Den första sommaren Ingunn gick gravid, tillbringade de fem på varandra följande veckorna i stugan. Två gånger i veckan gick Gunnar ner till byn för att köpa mat. Ingunn satt under björkarna och läste böcker med ett företag av får och kor på skogsbi.

Det var sommaren byggde de en veranda och drömde att deras första barn borde ta sitt allra första steg här. Nu har de fått sitt tredje barn, och alla tre är kära i stugorna. De ser blommorna gropa, bladen studsar och hör grodorna första våren på våren. Blåbären omger stugan, och de äter blåbärssol morgon och kväll under sommarmånaderna. Smält till julsoppa de plockar in på sensommaren. På hösten är skogen full av färger.

ALENE I SKOGEN: Det är en lång väg till motorvägen, vandringsleden och närmsta stuga. På Gamlevoll är familjen Solberg allt för sig själva, och de njuter av det. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

GJENSYNSGLEDE: Siffrorna, gjorda av far, Gunnar, gjorda till Boas, ge en känsla av glädje. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

Lätt: Soffan i vardagsrummet används också som säng. Det är här att måltider tas om det är dåligt väder utanför. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

KÖKBREV: Köket består av en bänk som placeras mellan sängarna. Ingunn gör äkta proteinrik cowboatmat i stugan. Ägg, bacon och bönor är en solid funktion och favorit för hela familjen. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

SNABBBACK: Det är lika stort en bås varje natt när Gunnar läser högt upp från äventyrsboken för barnen Boas och Naomi. Sängen ligger intill köksdisken, som skiljer de två sovande sönerna i stugan. (PHOTO: Sveinung Bråthen)

Extra spännande är när mamma eller pappa går för en jaktresa. Ingen lekplats är större för barn eller vuxna. "Det är väldigt pedagogiskt att vi delar upp erfarenheten tillsammans att saker inte alltid blir sanna. Träet vi behöver måste klippas och torkas. Det är så som stugan byggdes, och så är det idag. Ett andetag av en annan tid, när det var mest tyngre. Men också en påminnelse om en tid då världen kan vara mindre komplicerad och mer försonande.Åtminstone känns det som att vi är här.

ADVERT

Mest populära