All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Familjen Helland bygger hus

Foto: Kai Arne Trollerud

->

Foto: Kai Arne Trollerud. Familjen Helland samlades framför husvagnen.

Familjen Helland är ett aktivt gäng Merethe (31) och Tron (35) Helland och deras tre barn: Thea (snart 11), Martine (9½ år) och minst Oliver (4). För drygt ett år sedan bestämde de sig för att de ville bygga ett nytt hus.

Husbyggnad som en hobby

- Vi behövde inte nödvändigtvis större bostäder, men vi ville ha en helt annan planlösning. Och då tycker vi att processen är oerhört spännande. En konstig hobby, säger Merethe och skrattar.

Både Merethe och mannen är engagerade i samhället, och hela familjen är engagerad i sport. "Vi är en aktiv familj med vänner och besök och mycket händer, och vi har planerat huset efter," säger Merethe.

Nu blir processen att göra drömmar och ritningar verklighet. Vi i villa följer familjen Helland genom denna tid, både genom artiklar och Merethes egen dagbok.

Bor i en husvagn

Familjen har kontraktat huset som ska slutföras i mitten av september i år. De hoppas fortfarande vara hemma i juli. Kanske inte så konstigt med tanke på var de ska stanna de närmaste månaderna.

- Vid det här tillfället förra året sålde vi huset vi lever nu, med en övertagning på ett år och de nya ägarna tar över den första mars. Eftersom det inte är så lätt att hyra en fastighet här i Vestby under en så kort tid blev överlappningen av ett nytt hus svårt. Så vad vi gjorde var att köpa en husvagn. Från och med den första mars, kommer hela familjen att bo i en husvagn!

Följ historien om Helland-familjen på Viivilla. nr. I framtiden kommer du att kunna hitta Merethes egna bilder och dagbok från processen, artiklar om husbyggande och en privat husbyggnadsskola.

ADVERT

Mest populära