All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Förlänger axeln utklassar stege

Det är onödigt att klättra skakiga stegar, vacklande stegar eller gamla stolar att nå höjden när du målar. Med en bra leverans skaka kommer du att vara på väg.

- Att få borsten på en skovelaxel ger dig fler fördelar. Du utökar intervallet avsevärt, och du kan lätt nå höjden. På vissa ställen, till exempel i trappor, kan det ofta vara svårt att få stegen ordentligt. Med skuggan av spänning får du det problemet, säger Jostein Brekka, chef för handel och utveckling i Jordanien.

Bra för kroppen

Jostein Brekka är en professionell och utvecklingschef i Jordanien.

Förutom att nå när du vill, minskar användningen av förlängningsaxlar också kroppsbelastningen.

- Vi vet att arbetet över axelhöjden är både mycket tröttsamt och stressigt mot kroppen. Ska vi måla mycket kroppen utsätts för repetitiva och ovana rörelser som kan leda till belastningsskador, sade Brekka.

Experten tillägger också att det inte bara är i höjd. Det kan vara klokt att använda förlängningsaxlar.

- Det kan också vara lämpligt att färga ner lågt. Det är tröttsamt att böja ner eller ligga på alla fyra när du ska måla golvplattor, säger han.

Ny utrustning för lack

Jordanien har lanserat 100mm utdrag inomhus penslar i både Perfekt-och Ultimate-serien är idealisk för denna användning.

- Borstarna kan också vara handhållna. De sitter bra i handen, och hans ögon är vinklade på ett sätt som sätter mindre stress på handleden, berättar Brekka.

Tillverkaren har också nyligen utvecklat en kort förlängningsaxel som passar inomhus - där det inte alltid finns tillräckligt med utrymme runt.

- På vissa ställen kan det bli lite trångt. Därför har vi tagit fram en kort extender axel som är särskilt lämplig för användning inomhus när du målar i trappor, korridorer och andra trånga utrymmen, avslutar experten.

ADVERT

Mest populära