All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Experter när redecorating badrummet

1. Kontrollera referenser

Du bör alltid kolla referenser från tidigare kunder innan du bestämmer vilka hantverkare som ska använda. Många våta entreprenörer är inte rädda för att referenserna kontrolleras.

Om du använder ett oorganiserat företag ska du kolla ditt företag i Brønnøysund Register. Kontrollera om de har ett telefonnummer och en adress som du kan komma åt dem eftersom det är viktigt att du också får tag i företaget i framtiden.

2. Skapa en grundlig arbetslista

Rådgivningsrådet för våtrummet rekommenderar att du gör en skriftlig redogörelse för allt arbete som du vill utföra. I denna lista bör det också sägas att arbetet måste följa byggnadsindustrins våta norm. Behaga även en undersökning med olika företag innan de förbereder ett pris offert.

3. Begär ett skriftligt erbjudande

För alla uppdrag där du vet hur mycket arbete som ska utföras på förhand rekommenderas det att samla in skriftliga priserbjudanden. Som ett minimikrav måste erbjudandet innehålla pris, uppdragsbeskrivning, tidsram och beskrivning av vilken typ av kompetens företaget har.

Här hittar du 12 vanliga skador på badrummet

4. Skriv ett möte!

Det är väldigt viktigt att du skriver in ett skriftligt avtal / standardavtal med hantverket innan arbetet börjar. Ett gott kontrakt hindrar tvister efteråt. Standardavtal mellan konsument och professionell finns här.

Det är också viktigt att du gör ett möte för att använda byggnadsindustrins våta norm.

5. Kontraktstillägg skriftligt

Om ytterligare arbete eller förändringar inträffar under resan, måste hantverkaren kontakta dig. I sådana fall måste ett separat avtal skrivas om detta, där både pris, tillägg, avdrag, tid etc. klart anges.

Vattentäta lösningar i ditt badrum är väsentliga. Var noga med att använda professionella hantverkare och ha alla erbjudanden i ordning!

6. Avsluta uppdraget formellt

Ta en undersökning innan våtrummet överförs. Om några fordringar görs, måste de utföras enligt överenskomna tidsfrister och före slutgiltig avräkning.

Om en mängd fel eller brister inte korrigeras ska beloppet stå i proportion till värdet av detta arbete.

7. Få dokumentation i badrummet på överlämnandet

Dokumentationen måste utföra korrekt underhåll, och det är också viktigt vid en ägarförändring eller som dokumentation när värdet av den egendom som skall bestämmas.

8. Tänk igenom konsekvenserna av självintresse

Självförsörjning och självständig utrustning förklara enkelt ansvaret för ett avtal.

Källa: Science Council for Wet Space (IFN)

ADVERT

Mest populära