All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Expert: Hur man målar husfasaden

Att måla huset är en omfattande uppgift som många ser fram emot, men det är absolut nödvändigt att göra det. Med rätt tillvägagångssätt, verktyg och förberedelser är arbetet överkomligt för de flesta.

- Det finns tillräckligt många förberedelser människor är mest glada över. När du väl har kommit över det, blir ditt jobb enklare, säger Morten Fehn, professionell ansvarig målare vid Jordans verktygsleverantör till ifi. nr.

Han säger att det är viktigt att ägna mycket tid i bra grundarbete. Färgen måste ha en hållbar yta att sitta på. Både finish och hållbarhet beror på det.

 • Tvätta huset med ett smuts med den här geniala metoden.

Måla väggarna som behöver det mest.

Du kanske inte behöver måla alla fasaddelar det året. Väggar där solen stekar mest, i söder och väst, bär den snabbaste och måste därför betjänas oftare än väggarna i norr och öst.

Om du delar upp fasadhändelsen efter behov, blir uppgiften mindre när den först görs, och du kommer inte spendera tid och pengar på arbete som är strängt onödigt just nu.

- Ta dig själv en vägg i taget och gör dig redo från förberedelser till andra toppar innan du går upp och skalar, rekommenderar Fehn.

Beredningen omfattar tvätt och förberedelse av ytan: Ta bort lös färg och lösa träfibrer. Du måste också ta bort löst häftklamrar och slå lösa naglar.

- Allt på ytan förblir smutsigt efteråt och bör tas bort innan du målar ytan, säger han.

Använd tillräckligt med färg

För att färgen ska vara så länge som leverantören säger är möjligt, applicera den i tjocka noga lager. Det är därför viktigt att du följer tillverkarens rekommendationer om förbrukning per kvadratmeter.

- Har du beräknat att du skulle behöva 30 liter färg, och lämnade med 10 liter efter att du har målat målar du bara undrar. När du sparar färgen genom att måla tunna lager, bränner solen snabbt filmen och du kommer att uppleva flass, även om färgen ser bra ut från början, säger Morten Fehn till IFI. nr.

- Finns det på lådan att 1 liter färg ska rymma 7 kvadratmeter, mäta sedan 7 kvadratmeter på väggen och använd 1 liter för att måla där. Då kommer du in i dina händer hur mycket färg ska appliceras, säger han.

 • Det går inte att måla

Använda bra verktyg

En av de viktigaste sakerna att måla fasaden är att ha ett bra verktyg. Du kommer att komma långt med en bra roll för applikation, förlängningsskal och några bra kvalitet penslar. Sedan applicerar du snabbt färg på stora ytor och i alla stygn och krokar.

- Det är lätt att applicera ojämnt med en pensel. Med rullning arbetar du snabbt och smidigt, och det är därför lättare att få den rekommenderade mängden färg på väggen.En bra borste tar upp mycket färg så att du inte behöver doppa så ofta och sprida jämnt målarfärgen över ytan. Om du väljer ett billigt verktyg finns det risk att det kommer att dränera för snabbt. Då du inte kommer att sprida färgen tillräckligt långt utanför muren, och du får platser med för mycket färg och platser med för lite, även om den totala konsumtionen är korrekt, sade Fehn.

Mall för sol

När du målar bör hålla ett vakande öga på vädret och klockan och avsätta tillräckligt med tid för att göra dig redo. Regn på en nymålad vägg är inte bra, det kan orsaka att färgen tvättas bort, sköldar och dålig finish. Men för mycket sol är inte heller bra.

- Måla solen är en bra regel. Vänta på att solen passerar väggen där du ska måla och ytan har svalnat lite. Är det för varmt eller för mycket sol, kommer färgen vara torr hud, tills den är helt torkat igenom och det kan orsaka blåsor, sade Fehn.

Du behöver också tillräckligt med tid för att avsluta väggen. Vänta inte länge mellan att applicera första och andra kappan, men följ den rekommenderade torkningstiden som anges på lådan.

 • När kan du måla på tryckimpregnerade?

Hur målare expert fasaden:

Vad du behöver för förberedande arbete:

 • Wash Board
 • Stålborste med platta trådar
 • Paint skrapa
 • Handskar
 • Cover Felt
 • Tvålfri rengöringsvätska avsedd för användning före lackering .

1. Täcka plantorna och buskarna bra innan de tvättas. Använd också täckplatta för att skydda plattan där du står. Använd plast och maskeringstejp för att skydda basen och angränsande ytor.

2. Rent vägg bra med en tvålfri detergent, såsom makt tvätt, förtvätt eller en liknande produkt som är avsedd för användning innan substratet är jord. Blanda produkten i en hink med ljummet vatten och ät den över en del av väggen. Låt agenten arbeta i några minuter innan du kostar över och mekaniskt avlägsnar smuts och smuts. Grön tvål och tvättmedel bör undvikas.

3. Skölj väl med mycket rent vatten. Använd trädgårdsslangen, inte en högtrycksrengörare.

4. Använd stålborsten med plana trådar för att skrapa bort lös målad färg. Fiberhöjning och andra lösfiberfibrer avlägsnas med en skrapa. För större skrap används en tvåhandskrapa.

5. Tvåhandskrapa kan användas för att sätta in naglar och klammer som sticker ut från väggen.

6. har du skrapat upp bart trä bör det primas och primern torka innan målning med täckfärg. .

För täckbehandlingsbehov:

 • Paint Bucket att få färgen i detta är mer stabil aa rullekar och innehar mer färg så att du inte behöver fylla i så ofta. Skopan har handtag och kan hakas i en stege.
 • Roll för ansökan. Välj rulle för stående plagg eller en rulle för landskapsplagg som kan vinklas efter behov.
 • Några borstar av olika storlekar. En platt, bred borste för att stryka mönstret som rullan lämnar.En smalare plan borste för hörn och detaljer. En oval borste är också bra att ha eftersom du med det kan måla bred eller smal beroende på hur du håller den.
 • täck filter

7. Börja borsta i ett hörn eller där det är svårt att komma överens med valsen.

8. En borste av god kvalitet har "mellanslag" mellan bysten. Dessa håligheter fungerar som färgreservoarer, så borsten tar upp mycket färg varje gång du doppar den. Skrapa inte färg mot skopans kant.

9. Mät rullen väl innan du börjar. Applicera färg på valsen. En utomhusrulle har långa höfter, så det kommer också i profilspåren mellan panelkorten.

10. Ta bort borstmönstret med pensel. Det gör både efterbehandlaren snyggare och tar bort strukturen som smuts läggs på efteråt. Borsten ska vara fuktig, dvs försiktigt doppad i färgen.

11. Var försiktig när du applicerar adekvat färg på kanter och ändar. Här måste färgen verkligen täcka.

12. Vänta med lager två tills färgfärgen är överdragbar enligt instruktionerna på förpackningen. Tänk på att kallt och fuktigt väder ökar torktiden. Vänta inte länge mellan de två övre områdena.

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära