All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ekonomi

[Oumbärligt objekt (NAV)]

Huset är dyrt. Då är de ekonomiska förutsättningarna allt viktigare.

låneansökan

När du har hittat en fin tomt och önskad typ av hus, kommer det svåraste steget, nämligen finansiering. Idag är det självklart att få bostadslån. Finansiering kan göras på flera sätt:

 • Det bästa är att få lite eget kapital att skjuta. Då får du bättre räntor och lägre levnadskostnader.

 • För att finansiera mer än 80 procent av köpeskillingen måste du ha en säkerhet eller säkerhet i ett annat hem för det överskjutande beloppet.

  Två lån

  Kontrollera andra än banker platser, som om din eller din älskade en union eller försäkringsbolag kan ge bättre förutsättningar. Kontrollera även om du kan få hem banklån.

  Observera också att du behöver två lån: Hypotekslån och bostadslån. Byggnadslånet kommer endast att beviljas när du har erhållit inteckningar.

  Hypoteksräntorna är cirka två procentenheter högre än hypotekslånet. En hypotekslån på 8, 5 procent ger en bygglov på 10, 5 procent.

  Hypotekslån

 • Det första du gör är att be entreprenören / byggföretaget att bygga huset för att skapa en budget. Här är det väldigt viktigt att inkludera alla dolda poster.

 • Banker och låneinstitut vet att budgetar från byggföretag är för låga, och plus 100 - 150 000 för att täcka oförutsedda utgifter (Det händer inte om du köper hus i ett byggprojekt).

  Flytande ränta

  För rörliga räntor följer ränteförändringar den allmänna räntenivån. Räntorna kan justeras kvartalsvis beroende på dessa förändringar.

  Fördelar med flytande intresse:

  Du får lägre räntor om din ränta rör sig nedåt. Du är fri att ändra din betalningsplan. Du kan växla från flytande till fast ränta under låneperioden.

  Nackdelar med flytande intresse:

  Du får högre räntor om din ränta rör sig uppåt. Du har en liten översikt över framtida räntekostnader.

  Fast ränta

  Om du väljer fast ränta inteckningar, binder du ha lån med samma ränta i fem år.

  Förmåner med fast ränta:

  Du har en fullständig översikt över räntekostnader under hela obligationsperioden. Även om intressen på andra håll i samhället går uppåt håller du fast ränta under hela obligationsperioden.

  Nackdelar med fast ränta:

  Om räntorna flytta ner, hålla fortfarande högre ränta genom hela sikt. Du kan riskera att betala en premie om du bryter avtalet med fast ränta.

  Välj från en bedömning av dina egna finanser och av experternas prognoser för ränteutvecklingen de närmaste åren.

  Byggnadslån

  Byggnadslån betraktas som ramkredit i samband med byggandet. Innan du kan få ett bostadslån måste du först ha blivit pantsatt för att köpa huset.

  Betalningen av byggnadslånet görs enligt anvisningarna från bankens bygginspektör enligt byggnaden. Således vet banken att pengarna används för byggande.

  Eftersom hyran på byggnadslånet är högre än hypotekslånet kommer du att bli svårt om snickarna inte är färdiga på den överenskomna tiden. Räntesatserna kommer inte att vara gratis även om hantverkarna gör det.

  Banker erbjuder långsiktig finansiering för ombyggnad av byggnadslånet när huset är färdigt. På grund av de höga räntorna borde du inte tveka att göra lånet en vanlig hypotekslån.

 • ADVERT

  Mest populära