All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Har kroken som fick nytt liv

Tak, väggar, golv, möbler och köksdisk hade antagit samma ljud; mörkgul med bruna kvistar och det var inte bra att se var en platt slutade och en annan började. Det var önskvärt att lugna ner både tak och väggar och ta in färger. Intrycket är nu mycket lugnare, med enfärgade, målade ytor i känsliga färger.

Skåpen över köksbänken försvann och luft och ljus kom in. En stor fördel är att rummet fungerar betydligt större än tidigare, både för att det nu är luftigt och att de gulade ramarna är historia. En plats bör väl ha frågor och saker, så en vitmålad glasade skåp kom in och ersatte lagringsutrymme de förlorade med ovanskåpen. Det finns vackra saker i systemet, så skåpet fungerar också som ett dekorativt element.

Transformerad med färg

Delikat blå färger mot varandra. God madrass och mjuka kuddar gör sittbänken till en attraktiv plats att sitta på.

Familjen uppskattade sina möbler och var fast beslutna att behålla dem. De nymålade möblerna har lite gemensamt med det gamla jag, utseendet, något som vittnar om hur mycket effektfärg kan ha. Återanvändning är också en bra miljöfaktor.

Tak, fönster och lister hålls i vit färg medan väggarna är ljusgråta. Väggfärgen är resultatet av många blandningstest och provkörningar, och så småningom föll det på plats. Möblerna fick en kraftfull blå, som står vackert både tak och väggar och markera sina fina former och ger dem karaktär.

Det finns ett brett samförstånd i familjen att maten smakar bättre än någonsin. Det har varit en helt annan resten av måltiderna, som nu varar längre ...

En vitmålad glasade skåp kom in och ersatte lagringsutrymme de förlorade med ovanskåpen. Det finns vackra saker i systemet, så skåpet fungerar också som ett dekorativt element mot vackra blåa färger.

ADVERT

Mest populära