All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Drömjobb: De är däck testare för Nokian

vi erkänna det - vi använder någon ursäkt för att köra på banan, oavsett om det höghastighetskörning på asfalt, plundrar grusvägen eller bromsprov på is och snö. Kul är ändå. Detta sker emellertid inte varje dag, så någon bankettning blir som en oas i en öken av annars vanliga och normala körupplevelser.

Se mästerskapet Fredric Aasbø bär ett års förbrukning av gummi ...

Vanligtvis kostar det en flaska att gå på sådana banketter. Du kommer att betala för entrén och trafiken på banan (ofta mer än tusen plåster), sedan kommer bränslekostnaderna och slitage på däck och bromsar om du använder din egen bil samt ... i värsta fall, en tur kosta flera tusen kronor, även om du Var inte noga ...

Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Unika körupplevelser

Men det finns råd. Däcktillverkaren Nokian har ett program som gör det möjligt för alla att bli provdrivare - utan kostnad. I princip innebär det att du får en uppsättning däck för testning privat (vilket ensamt är värt flera tusen dollar), liksom att bli dras för att delta i exklusiva händelser. Det senare är precis vad du tycker är det - landningsbanan!

Dessa händelser kommer i många olika former och varianter. På vintern talar det om is och snökörning vid Nokians testcenter i Ivalo, Finland. På sommaren finns det dock erfarenheter av mer sportig natur. Vi hängde upp när däcktillverkaren bjöd in en provkörning på sitt nya sportdäck Hakka Black på Gotland utanför Sverige. Här var tre turprovskörare som körde Audis mest krävande RS-modeller både på Gotland Ring och på de små vägarna runt ön.

Titta på vårt videoklipp av den nya Audi RS4 ...!

Enligt Nokian är antagandet till nästa års testprogram redan på gång, så skicka in en ansökan. Vi tror inte att resorna till nästa år blir värre ...!

Fem nya Audi RS5s var tillgängliga för körning på de små vägarna runt Gotland. På banan kom testdrivarna in i Audi RS4. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

ADVERT

Mest populära