All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Dröm badrum som har allt

->

Allt i ett badrum med sluttande väggar har takpanel och kakel på golv och väggar. Badrumsskåpet kommer från HTH med bänkskiva och två handfat formade i Corian. Foto: Mona Gundersen

Bastunen är byggd som ett rum i rummet med glasväggar och ett speciellt ljusarrangemang. FOTO: Mona Gundersen

Paret med två vuxna barn, som har bott i huset nära havet i 20 år nyligen beslutat att bygga badrummet, som har stått oförändrad sedan fastigheten var ny på 1980-talet.

- Vi ville utöka rummet och få mer dagsljus. Fastigheten är relativt skrupelös med havsutsikt, varför den var tillämplig med flera fönster.

Lösningen blev att "vrida hål i väggen" för att göra plats för skulpturala vinkling fönster och glasdörr ut till trädgården. Delar av en garderob på andra våningen användes för att skapa ett större badrum med egen bastu. Rummet är nu 17 kvadratmeter.

Paret har tillsammans med snickare Erik Aarsbog kommit med lösningar som de är mycket nöjda med. Aarsbog har varit huvudentreprenör, beställt material och arrangerade för färdigställandet av byggprocessen utöver alla kakelarbeten.

Badrummet består av rupanel samt våtplattor från Wedi.

- Användning av våtplattor i stället för gipsskivor rekommenderas, säger vaktmästare Erik.

Bekväm belysning

Under dagtid flyter dagsljus från flera fönster. På kvällarna en raffinerad belysning i taket och infällda fläckar på framsidan till bubbelbad för suggestiv och effektiv belysning. I bastun finns det monterat fiberljus som fylls i sittbänk med stingless osp.

Bastan är integrerad i badrummet med glasväggar, vilket gör att badrummet ser ut som stort och luftigt. Det speciella ljusarrangemang som läggs i sittbänken är extra atmosfärisk på kvällen när det är mörkt ute. På vintern när det är kallt och surt utomhus är det bra att njuta av värmen i bastun. Då är det också bekvämt att mjuka upp stela muskler med massage effekt i badtunnan medan du tittar på båtarna gå av eller stjärnor som blinkar på kvällshimlen genom skulpturala burspråk.

Dra riktning

- När vi startade arbetet med att förnya badrummet var vi klart att vi ville ha en ljus och lättskötta rum i modern stil, säger mor i huset.

Ljusplattor från Specialbyggnaden i Oslo har lagts på golv och väggar. En solid Hnd servant skåp i strömlinjeformad riktning ger

utmärkt utrymme för handdukar och toalettutrustning. Bänkskivan och två handfat är formad i ljus Corian.

  • Alla möbler har raderats.
  • Avskiljning till garderoben borttagen.
  • Bygg badrummet från botten och lägg till ytterligare balkar på golvet för att ge bra stöd till nya betonggolv.
  • 4. Klipp ut väggen och bygg en bilknapp, avsluta dörren till trädgården och nytt fönster.
  • Ny undergolv, applicerad på PVC-membran, sedan formas golvet med betong.
  • Väggarna är täckta med rupanel och våtrumsplattor. Smörjningsmembran används i alla våta zoner, liksom i alla yttre väggar.
  • Inbyggd partition för bastu.
  • Belagda väggar och golv, takpanel och delar av sluttande vägg.

- Badrummet är lätt att hålla rent, med enkla ytor. Här är lite nips och all "röra" är dold bakom stängda garderobsdörrar, säger hemmafru.

- Nu är det trevligt att börja och avsluta dagen i vårt nya wellnessrum med utsikt över en flik av himlen ...

Leverantörer
Kakel på vägg och golv, märkt NovaBell Roma, Special-Build Oslo, AS , tel. 22 07 07 30

Handfat, HTH, tel. 22 91 40 40

Handfat och handfat i Corian, tel. 61 19 70 70

Blandare Batterier, Hans Grohe, Modell Axor, Tel. 32 79 54 00

Toalett och bidé från Porsgrunds Porselænsfabrikk AS, tel. 35 56 21 00.

Snickare och kakel Erik Aarsbog,

tel. 66 91 64 08

ADVERT

Mest populära