All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Dröm badrummet är möjligt att uppnå

Design, samt praktisk och enkel rengöring, är de viktigaste egenskaperna hos en dröm badrum. Det visar en konsumentundersökning YouGov har genomfört på uppdrag av Geberit.

I undersökningen ställs frågan om nordens badrumsdröm, och hantverkarens roll i arbetet med att förverkliga drömmarna. Enligt det finner vi att badrumsbeslut är svåra och vi vill ha råd från hantverkaren.

Rörmokareens förväntningar omfattar såväl försäljning och rådgivning som det faktiska installationsarbetet.

- Undersökningen visar tydligt att många nordmän mycket uppskattar rörmokaren. Inte bara som en som kan vara där för att installera badrumskomponenter, men som en expert som kan göra allt från materialval till dekor. Det finns en enorm förtroende från konsumenterna, men det förväntar sig också att rörmokaren är ärlig och använder sin expertis inom rådgivning, säger Wenche Sydhagen, marknadskoordinator på Geberit.

en luktfri bad

Undersökningen visar också att konsumenterna efterfrågar en rad olika produkter som de inte visste att redan finns på marknaden.

55 procent av de tillfrågade är intresserade av en funktion som tar bort dålig lukt för en toalett, och 50 procent är intresserade av att ersätta den traditionella flush knappen med en beröringsfri upplaga.

Det verkar dessutom som att mer av produkterna från norrmän drömbad finns redan på marknaden utan att konsumenterna vet om det. 61 procent av de tillfrågade visste exempel inte att det finns beröringsfria kontrollpaneler på marknaden, medan 72 procent inte vet att det är möjligt att ta bort dålig lukt direkt från toaletten.

- Rörfri driftplatta och luktsugning är höga på Norrlands önskelista. Ändå vet inte många att dessa smarta funktioner redan finns på marknaden. Drömbadet ligger ett steg närmare konsumenten än många tror, ​​säger Sydhagen.

Gör proffs

Nästan hälften av konsumenterna svarade att det är svårt att fatta beslut om material och badrumsartiklar, som enligt Sydhagen ger en uppenbar möjlighet för rådgivande rörmokare.

Förtroende för rörmokarens yrkeskunskap gäller inte bara när det gäller rådgivning, men också till verkets prestanda. Här säger 53 procent att de föredrar allt arbete som utförs av en professionell rörmokare. Dessutom ger en full 56 procent sade att de föredrar att köpa allt material och installation på en enda plats.

- Det är uppenbart att nordmännen vill att installations- och installationsarbetet i badrummet ska utföras av en professionell. Samtidigt är det enligt dem också en klar fördel om samma person kan bistå under hela processen, från att konsultera och sälja produkterna, för installation, förklarar Sydhagen.

ADVERT

Mest populära