All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Missfärgade panelen blir ljus igen

Tydliga panelbeläggningar innehåller kemiska UV-filter som kommer att förhindra missfärgning. Detta skydd bryts över tiden. Om vi ​​inte gör nya behandlingar i tid kommer träet att missfärgas. Det bästa skyddet uppnås om ett eller flera lager av panelskiktet innehåller pigment som hindrar penetration av UV-strålar.

Ny panel kan också behandlas med lila tillsatta vita pigment. Behandlingen kan vara som den är eller efterbehandling med tvålvatten.

blekning av missfärgade panelen:

blekvätskan

blekvätskan består av två komponenter som reagerar kemiskt med varandra och etsar / bleker missfärgade trä. Vätskorna är viskösa och måste hanteras med försiktighet, särskilt vid användning av tak. Ojämn applikation kan orsaka sköldar. Vid behov blekas en gång till. Efter behandlingen neutraliseras panelen med de tre. Blekningsvätskan hämmar delvis ny gulnande, men de flesta fortfarande väljer att gå vidare med en ny yta

Panel Paint, lutbeis, blek fläck

Det finns några produkter på marknaden under olika namn och olika innehåll, men med en gemensam uppgift: Bevara nytt panelljus så länge som möjligt eller ljusgul panel.

Vitt pigmenterat lut är återanvändt trä för att förhindra gulning, men har ingen eller liten effekt på redan gulat trä. Å andra sidan finns så kallade lutbeis, vilket i grunden är en vitpigmenterad fläck som ger panelen ett nästan slickt utseende. Även vissa paneler är mer att betrakta som en fläck medan andra med samma namn innehåller en filmbildande akryl. Beis-produkter används företrädesvis på tidigare obehandlade paneler. Akryllacken kan användas på både obehandlade och tidigare målade paneler. Panelerna finns i flera färger, medan lutbeis / blek bok är endast vitpigmenterad.

På obehandlat trä kommer pigmenten i lut, fläck eller färg att avge i träytan. Den slutliga färgen blir en kombination av produktens färg och den underliggande färgen. De flesta produkter är vattentunna, så du kan få mindre pigmentering genom att tunna, mer pigment genom att applicera fler beläggningar. Om det behövs, försök någonstans som inte verkar vänta tills träet är helt torrt.

På en tidigare målad yta finns det ingen dränering i träytan. Lacken ligger på utsidan av den gamla behandlingen som en löss.

Tvätta först

Tvätta panelen först. Fiberreising är lätt slipad med fint slippapper eller en skrapkudde. Använd pensel med syntetisk byst och applicera färg / våt våt på ett bord i taget för att undvika torkning av skinn. Stryk också mot en redan våt yta på få förlängningar (varumärke efter starten av en pensel drag)

Paint

Den slutgiltiga lösningen på gulnade panelen är att måla det. På gammal granpanel kan du vanligtvis gå rakt på marken.Gammal och inte minst ny furupanel måste färgas med kvist före priming. Samband och ojämnhet gnista och slipa. Ta bort fiberstrålar på tidigare obehandlade paneler med fint slippapper eller repor. Eventuella sprickor i panelen eller övergångar mot listerna klibbar med formbar akryl. Applicera sedan två lackfärg.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära