All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Matsal - ett bättre rum med färg

Vita väggar, vita tak och stora fönster gjorde rummet ljus och luftig, så Kristine och Lars flyttas utan möblera vardagsrummet. Men det tog inte lång tid innan de hade bott och förändrade sina tankar.

- Det blev för mycket vit och vi upplevde atmosfären som steril. Vi behövde färger! Och då ville vi skapa en känslomässig känsla i rummet, säger Kristine.

In kom färgerna

LUFT OCH FÄRG: Även om bakgrundsfärgen är vit, erbjuder väv av mycket blått. Det är denna färg (S 6020-R90B), som appliceras på de återstående väggarna och bokhyllan "> LUFT OCH FÄRG:.. Även om bakgrundsfärgen är vit, erbjuder väv av mycket blå Det är denna färg ( S 6020-R90B), som appliceras på de återstående väggarna och bokhylla.

en långvägg i matsalen fick tapet med vit bakgrund och en luftig mönster i blått. för att förse rummet mer färg, bokhyllan på väggen mittemot . vis målade i band Tet blå Detta gav en fin effekt och bin omedelbart fångar ögat

paret, som har två små barn, ville dock ännu mer färg och målade väggen bakom soffan färsk apelsin -. en attraktiv kontrast till . blå Dessa förändringar gjorde mycket för rummet, som nu fått en mycket trevligare atmosfär, men det slutade inte där

-. vi var så förtjust i blå som vi bestämde oss för att måla även väggarna i matsalen med det, som vi inte har ångrat för en sekund. Den kalla frasen är helt borta. Nu är resten av väggarna i stanelean så, för att mildra den delen av rummet, understryker Kristine.

STRAM RAM: Den blå färgen (S 6020-R90B) omger böcker och objekt som är markerade. Vit bakvägg ger hyllan en luftig känsla och en hänvisning till tapeten. Bokhylla har robust golvfärg. Golvet var mörkt och gult, nu lyste och mattlackad "> Dra åt RAM. blå färg (S 6020-R90B) innesluta böcker och föremål som är markerade Vit ryggstöd ger hyllan ett luftig känsla och en referens. .. till väv bokhyllan har varit robust golvfärg golvet var mörkt och gult, nu lyste och mattlackad

Ever efter recept

matbordet är stor och anpassat från topp till tå -.. helt i linje med parets önskan bred, obehandlat bord behandlades med vitt golv olja, som sänder ritningarna i trädet. Förstärkt med en matt golvlack har bord olja mjuk utseende och färgens hållbarhet. chassit är väl snickerier.

Tur renovering

golv ekgolv hade varit mörk och gult med år och hade antagit en något gammaldags uttryck träslöjd var bara bra, så i stället för att byta ut golv, trä första grunden, och appliceras sedan till en vit pigmenterad golv olja och slutligen en klar hårdvax olja

-.. resultatet är en fräschare, tystare, mig r modernt golv som passar vår stil bättre.Det har fortfarande ett varmt ljud, även om det är betydligt lättare än tidigare, avslutar en nöjd husägare.

FALT TO RO: Jämfört med tidigare är detta en mycket tystare version av rummet. Färgerna spelar varandra bra och väggarna betonar inte minst borden, stolarna och golven, vars färger är mer just nu. "> FALT TO RO: Jämfört med tidigare är detta en mycket tystare version av rummet Färgerna spelar varandra väl, och väggarna betonar inte minst bord, stolar och golv, vars färger kommer till höger.

ADVERT

Mest populära