All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förbudet av dem i sängen

Sova tätt, låt inte bäddarna bita. Har du någonsin fått det textmeddelandet?

De är större än du tror - De djur som bor i din säng kan växa upp till en halv centimeter lång, och de kommer att bli ännu längre om de får en måltid av humant blod. Tack vare billiga utländska turer blir det lättare för dem att invadera sängen.

Hälsoforskare från Mississippi har granskat djuren som bor i sängen och slutsatsen att de är ofarliga. De kan vara oönskade, men de skadar inte dig, enligt British Guardian.

"Bedbugs" är små insekter som trivs bra i samma miljö som människor.

Läs också: Väggslingan invaderar Danmark

Har du djur i sängen?

Om det finns insekter i ditt hem eller på hotellrummet är det inte svårt att hitta dem. Du måste bara titta noga. Insekterna är initialt inte synliga för blotta ögat eftersom de stannar i dagsljusets skugga. De brukar stanna några meter från sin playbox - det vill säga din säng. Typiska gömställen ligger i madrassen, i vindarna på sängramen, bakom din valfria lös tapeter eller bakom bilden på väggen. Under dagen är det lättare att se insekternas utmattningar - mörka röda eller bruna fläckar, än själva insekterna.

Rösta!

Har du insekter i sängen? (Closed)

Jag är inte säker, kanske ska jag kolla? (77%) 676

Ja, försöker bli av med dem. (16%) 140

Nej, inte nu längre ... (7%) 66

Nedstigningen kontrolleras inte och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Insekterna registreras inte systematiskt i Förenade kungariket, eftersom det är mestadels lokala skadegörare som kolliderar med de små insekterna, enligt Guardian. Brightons Health Laboratory har ändå börjat identifiera nya typer av insekter, efter helt torka för nya typer på nittiotalet. Runt om i världen upptäcks fortfarande nya insekter som trivs i berggrunden. I till exempel San Francisco fördubblades insektsproblemen mellan 2004 och 2006.

Läs också: Finns det sängbuggar i hotellrummet?

Vad gör du om du blir biten?

Du kanske inte märker att du är biten. Tack vare frivilliga som gjort sig tillgängliga för bett vet vi att 7 av 10 får nästan osynliga kännetecken för biterna. De som fick en reaktion fick röda märken i millimeter, ett märke per bit.

För de flesta försvinner utslag från en bit inom en vecka. Om du får utslag kan du bli av med detta hos din läkare. Om du gnuggar utslag så att det finns infektion kan du behöva antibiotika. Ett fall har rapporterats om en man som var biten och var tvungen att behandlas med adrenalin - men det är sällsynt.

Kan "bed bugs" sprida sjukdomar?

Historiskt har dessa insekter blivit skyldiga för allt från pest, spetälska, tuberkulos och golfbär. Forskare har sedan undersökt om de är skyldiga, men de har inte funnit bevis på att dessa insekter har spridit sjukdomar.

Några läkare har också undersökt om insekterna genom att bita mer än en person kan sprida blodkänsliga virus, såsom HIV eller hepatit. Det har inte funnits några bekräftade fall av "bed bugs" som sprider sjukdomar så här, och djurförsöken har inte heller visat någon indikation på att detta är möjligt. I experimentet fick hälften av insekterna hepatit B. Två veckor senare fanns ingen förutom den infekterade gruppen som hade fått viruset. De sjuka insekterna kunde inte infektera de chimpanser som var involverade i experimentet.

Läs också: Sökanden söker hotelljätten efter middagen

Hur blir du av med insekterna?

Det kan vara svårt att bli av med insekterna när de lägger sig ner i sängen. Det har inte varit mycket forskning om hur insektsmedel fungerar, men det visar sig att insekterna kan bli resistenta mot giftet. Inavlade insekter kan överleva i din säng från sex till tolv månader, även utan "mat". För att bli av med dem, förmodligen en blandning av olika medel.

Det är också möjligt att hyra ett skadedjurföretag som kan döda insekterna. Men de är inte fysiskt borta, och det är bara dammsugaren. Om djuren bor inuti madrassen, tar de troligen sin sista suck om du får ett madrassskydd eller liknande. Det dyraste alternativet är en ny madrass. För er som bor i troperna kan du doppa en insektnät i insekter och hänga den över sängen.

ADVERT

Mest populära