All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Krokus är en tuff kaka

Det är något väldigt speciellt att se små blommor bromsa sig ut ur snön. Det sätter omedelbart på våren atmosfären, och borta påminner alla om kalla vinterdagar med snöflingor och frusna fötter. Den första krokusen är ett vackert och underbart tecken.

- Ställ blomsterlökar på hösten och njuta av den färgstarka vårtecken så snart snön smälter, uppmuntra Tonje Bergh vid Informationscentralen för blommor och växter.

Börja krokus plantering på hösten

Grunderna för en vacker trädgård eller balkong, du kan redan lägga till hösten.

Flowers Loken har en inbyggd "packad" med honom i lök och blomman överleva vintern i den här branschen

- Att sätta blomsterlökar kräver ingen gröna fingrar för stort kan det inte vara. När lampan är rätt inställd, behöver du inte göra något med dem på vägen, säger Tonje Bergh. Vårblommande lök kan sättas från september till november, men se till att det är klart innan frosten kommer. Locket behöver lite tid att bilda rötter.

Krokus blomstra ett halvår

Känn krokusen tillsammans med andra blomlökar som har andra blomningstider.

VÅR KROSS Crocus är en vacker vårblomma som pryder i trädgården hela vägen från snön försvinner. Foto: Illustrationfoto: www. Colourbox. com

- Winter Blom och snowdrop blommor först, sedan följer krokus, narcisser, ära snön och de tidigaste tulpaner. I april och maj, Pearl blommor, tulpaner och den imponerande kejserliga kronor för turnén och i mitten av maj och långt in juli blommande prydnads lök och väg lilja, säger Bergh.

Plantar du rätt samling, med andra ord, du kan njuta av en magnifik, färgstark blomsterbädd i sex månader.

Växter under ett träd

De är varken skrymmande eller dessa små vårtor. Plantera till exempel krokusslingan i en säng med stauder. Då ser de fram emot de andra blommorna i sängen. Under träden, i gräsmattan och i sina egna burkar är det också bra med krokusar på våren.

- Blomslingan är vad man kan kalla en av naturens många mirakel. Det är ganska fascinerande att en otäck liten lök ändras till en vacker blomma under vintern, säger Bergh.

Färska slingor

Trädgårdscentrumskedjan Bo Grønt rekommenderar dig att kontrollera slingorna bra när du köper det. En lök som är mjuk och fuktig håller inte god kvalitet, och se till att ingen lök i väskan har mögel eller röra.

Enligt BoGrønt är ett hårt och torrt utsida ett tecken på att lampan har lagrats korrekt. Ett annat kvalitetsmärke är knollens storlek.

- Kom ihåg att stora lök ger stora blommor, låter samtalet från dem.

Lämna över vintern

Om du bara har en liten veranda eller trädgård, har Bo Grønt ett bra råd för dig.

"Löklök i en burk och när burken är smickrad, ta ut glödlampan och använd potten för till exempel sommarblommor. Locket kan läggas till förråd till hösten när du lägger dem i burken igen. Har du flera burkar, kan möjligen hela burken med lök lägga undan till nästa blomningen ", skriver trädgårdskedja på sin webbplats.

Hardy krokus

När det gäller grooming, är inte krokus en krävande växt. Kom bara ihåg att vattna knoppar i tid för att ställa, eftersom det stimulerar rottillväxt

-.. ju förr rötterna bildas, desto snabbare tål lök frost och kyla, säger Bergh

under blomningen hanterar krokus mer eller mindre jämnt, och efter blomningen skall du lämna den ensam och ge bladen får dö Mata dem lite gödsel efter blekning, så att branschen drar ner löken

-.. detta sätt säkerställa en rik blomning nästa vår, säger Bergh.

för att ersätta glödlampor:

-Find en lämplig plats, exempelvis i gräsmattan, mellan de små buskar och perenner eller i sängen

-Grav en rymlig hål med jämn botten

-Alla blomsterlökar i samma färg bör grupperas i grupper

-Sätt en lök dubbelt så djupt att jaget är hög

-Kontrollera att spetsen pekar uppåt

-Sätt jorden tillbaka och tryck fast över

-Vatten under perioden efter plantering att stimulera rottillväxt

Se också:

Hur växtlökar

Gör din trädgård vinter klar

Letar du efter inredningsidéer? Du hittar dem i Bonyt's Inspirational Guide

To Punish Our Children

ADVERT

Mest populära