All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Den coolaste du kan göra med loppresultaten

Tävlingssäsongen är i full gång. Det är bara en kamp för jakten på möbler, spetsar, porslin service och andra använda skatter.

Eller?

Den här säsongen slår vi helt enkelt ett slag för att komma in på loppmarknaderna med vilopuls. Eftersom det är knappast någonting från Eames, Arne Jacobsen eller Wegner går du hem med din arm - ändå.

Men vad gör det egentligen när man lätt kan smyga in i andra loppemarknadsskatter? Det är ganska möjligt, även om det finns många om benet nu som det är solbränt för höstloppmarknaderna.

Här är våra tips för vad du ska leta efter nu - oavsett om du vill vara ett steg framför alla andra på racerfronten.

Nedan visar vi också vad du kan göra med lopporna - och vi lovar: Kvarteret kommer att bli ett skämt av spänning.

Bord med charm

Tabellen nedan revs med skåror och repor här och där. Men med färg i en härlig ros färg och en stark gul färg som kontrast, har bordet en ny vår.

NYT SKRIVBORD: En gammal, sliten skrivbord kommer att vara cool som ny med lite skarp färg. Foto: Foto: Pernille Enoch

enkla steg

Innan du börjar bör du naturligtvis ha ett gammalt bord, oftast med svarvade ben. Men här kan många typer av bord vara bra.

Ta reda på sandpapper, penslar, färgrulle och färg du vill måla.

Vi använde färg från Flügger i färgerna rosa, S0907-10b, grå S3502-Y, gul, 1317 och vitt.

Skala av bordet med sandpapper och torka av med en fuktig trasa. Låt bordet torka helt innan du börjar måla det. Om bordet har målats tidigare kanske du vill basera det först.

Måla bordsskivan med rosa och kanterna vita med pensel. Måla benen i olika färger med pensel. Använd maskeringstips, måla med en färg först, låt den torka och måla sedan nästa färg. Då får du snabba övergångar.

Måla 1-2 lager av varje färg innan du fortsätter till nästa.

Snygg trappa

HYLLE SIGNED: Måla en kram och helt vanlig hyllning i höstens trendfärger. Foto: PHOTO: Pernille Enoch

Den klassiska ryttaren kan göras så mycket mer spännande. Titta bara på bilden ovan.

Här har vi gett den en ny twist med fina pastellfärger som går bra med obehandlat trä och stål på resten av racket.

Enkel för stigare i obehandlat trä i loppmarknad. Hitta målrullen. Här har vi målat i fem olika mjuka pastellfärger.

Den färg som används är grå, S3502-Y, rosor, 2412, ljusrosa, S3500-N, gult 1317 och rosa, S0997-10b, från Flügger.

Vänta att installera hyllan tills du har måttat alla delar och de har torkat. Måla hyllorna i varje färg med en färgrulle och låt dem torka.Upprepa målningsprocessen 1-2 gånger tills färgen helt täcker.

Placera hyllorna i den ordning du tycker är bäst.

Box med personlighet

Den lilla vita skåpet hade en söt form, men var lite intetsägande.

NYA VRI: Ett romantiskt skåp blir långt fräschare med några nya färger. Foto: Foto: Pernille Enoch

Vi målade den för fem dammiga nyanser, så det fick sin egen unika personlighet. Med denna garderob blir konst på väggen överflödig.

Leta efter gammal skåp, det rensar upp på loppmarknader i höst - vi garanterar. Ett gammalt skåp med fylldörrar passar för extra komfort.

Ta reda på sandpapper, penslar och färgrulle. Vi har använt fem färger.

Färgen är från Flügger i färger Hull Dusty rosa, S2010-Y80R, rama dörren: damm grön, S2010-G30Y, i deponier, damm rosa, S2040-R, bränd apelsin, S3050-Y70R och aubergine, S5030-10b.

Skjut skåpet med sandpapper så att den nya färgen får ett bra grepp. Torka av med en fuktig trasa och låt skåpet torka. Måla skrovet på skåpet och ramen på dörren först. Använd en fin rull på ytorna och en pensel på detaljerna. Låt färgen torka och sedan måla som fyllningar, kanske du vill använda maskeringstejp mellan fyllningen och ramen på dörren för att få en snygg övergång.

Låt torka innan du målar 1-2 skikt så att färgen är väl täckt.

Manila stol med fina ränder

Här har vi målat en vanlig manila stol i fem olika färger. Stolen har således en uppdaterad och yngre look, och hjälper till att skapa en personlig inredning.

Se om du hittar ett säte med ryggstöd och sittplats.

FÄRG: Dessa stolar är fina i sig, så måla inte dem. Men om du önskar får du ett coolt resultat. Foto: Foto: Pernille Enoch

Leta reda på sandpapper, små och medelstora borstar, maskeringstejp och fem färger du vill, vi har använt samma färger som den lilla garderob med fyllning dörrar

är korgstolar oftast målade som gips stol bra med sandpapper och torka det med en fuktig trasa. Låt stolen torka och använd maskeringstips för att definiera de områden som ska målas.

Måla ramen i en färg med en medelborste innan du målar nyanser i olika färger med en liten borste. Lämna resten av stolen överallt.

Cool dresser

Den lilla byråan var helt anonym innan vi förvandlade den till en möbel.

Olika typer av lådor är garanterade på loppmarknaden. Nu hittar du också ett antal hårda knutar du kan lägga på, så att du ger byrået en personlig touch. Hitta färgrulle, borste och, till exempel, grå färg. Vi har använt färg från Flügger med färgkod S5500-N.

Om byrået är målade innan måste du borsta det och torka av det med en fuktig trasa innan du börjar. Om inte, börja bara färgen direkt. Ta bort alla lådor och placera dem på golvet med framsidan uppåt. Måla skrovet på byrå och lådfronter. Använd borstar på kanter och hörn och färgrulle på ytorna, så det blir bra och jämnt.

PERSONLIG VÄN: Du hittar skåp i loppmarknaden. Med färg och nya knutar blir de nya. Knutarna är från liebeshop. dk. Foto: PHOTO: Pernille Enoch

Upprepa målningsprocessen 1-2 gånger så att färgen helt täcker. Låt torka helt innan du vrider knopparna i varje lådan och lägg lådorna i byrå.

Ramar

En trio med gammaldags ramar har en ny rå stil med grå och svart färg och passar perfekt perfekt tillsammans.

Här har vi använt färg från Flügger i ämnena Grå, S5500-N, Ljusgrå, S3502-Y och Svart.

Skjut in ramarna med sandpapper om de tidigare har målats eller målats.

Torka av med en fuktig trasa och låt ramarna torka. Mala ramarna i varje färg och låt dem torka. Upprepa målningsprocessen 1-2 gånger tills färgen helt täcker.

PRINT ON: Gamla ramar kan vara trevliga, men tyvärr är det inte alltid så. Ge det nya livet med färg. Foto: PHOTO: Pernille Enoch

Ange svartvita bilder i ramarna för ett modernt uttryck, eller lämna dem tomma som på bilden.

Läs också:

Hur man får en ljusare inredning

Hur man gör sitt eget sängspreck

Hur man får en kallare inredning under en helg

Det här behöver du veta om loopen

ADVERT

Mest populära