All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Den coolaste utemöbler

STEEL PUT på terrassen: Den så kallade klassiska serien från Svenska Gryt förlängdes med tabeller i olika storlekar, de minsta (84 x 92 cm, från $ 4300) och balkongen, den största av de stora utefesten (92 x 190 cm, från 6800 kr). För denna stålrörserie finns både stolar och bänkar. Foto: Foto: Max Brouwers

Dumpar nu broschyrer och kataloger med annonser av trädgårdsmöbler i våra brevlådor. I år, liksom i fjol, kommer huvudtrenden att vara underhållsfria möbler i kunstrotting. Fler och fler möbelaffärer väljer att släppa regnskogsmöbler från sitt sortiment.

Valet är dock stort. Här är några alternativa möbler för dem som vill sitta vid bordet under öppna skidor i sommar - oavsett om du har en tjock trädgård eller bara en liten balkong.

Några tips för att trädgårdsmöbler hoppning

  • Har du lite utrymme, se till att stolarna kan staplas eller vikas. Hösten kommer också i år.
  • Plast är resistentare än trä och kräver bara enkla former för underhåll. Trädbaglarnas trädgårdsmöbler mer underhåll, men också äldre vackrare.
  • Lätta, genomskinliga tyger samlar lite vatten och torkar snabbt i solen.
  • Vissa tabeller är lätta att demontera, andra är svåra - eller omöjliga att demontera.
  • Tänk på att stora vita ytor kan verka bländande i solskenet. Då är det lämpligt att överväga olika former av solskydd. Annars är solglasögon eller mörk duk lätt att använda botemedel.
  • Textil känslor, trä och plast känner sig kallare, medan metall känns kallt i huden. Om möblerna har stått långt i stark sol, kommer effekten att vara motsatt.

Inne eller ut

Zanotta-fällbara San Marco-möbler är avsedda för inomhus och utomhusbruk. Bord och bänk är gjorda av målat stål och vitt eller brunt laminat.

Nyromantic

Kubistmöbler i art deco har dominerat trendbilden de senaste åren. I år slår den mångsidiga producenten Sika Horsnæs ett slag mot nostalgi. Charlot finns både i natur och i vitt.

Tunna färgstrimmor

Stapelbar Tio ordförande Mass Productions är gjorda av plast täckt tråd, och kommer i år i nya färger som ofta kan kombineras.

Tjocka färgstrimmor

Benken Pylon är strikt avsett för offentliga miljöer, men tanken är gångbar även för inhemska uteplatser. Två stålbåtar och tio feta bjälkar i pärlor skapar liv, beröring och en plats att sitta i trädgården.

Vikning: San Marco från Zanotta, bord £ 10.700, bänk £ 10 450. Hultmans agent för den norska marknaden. Foto: Foto: Zanotta

Släpp ut

Flairserien Latitude från Fermob kombinerar flera färger i en och samma möbler. Stolen har sitt säte och rygg i väderbeständigt textil.

Smidiga leder

NOSTALGIC: Charlot stol (inkl. Kudde) kostar kr 3285, två sittplatser kr 6245 (inkl.kudde), som drivs av trädgårdscentret Ballerud. Foto: Foto: Sika-Design

Den fällstol april från Zanotta är ett exempel på att kvaliteten tenderar att pågå. Stolen var designad 1964 för interiörer och båtar, men finns även i en version med terrängfunktioner.

Folding färg

De vikbara Härö-möbler från Ikea är perfekt för trånga uteplatser, och fungerar också bra som ytterligare möbler när gästerna är många.

PLAST SIDING WIRE: Tio ordförande Mass Productions kostar $ 2250 och är erkänd av Euklides. Foto: Foto: Massproduktioner

Vit minimalism

Linjerna är mjuka, men materialet är svårt. Dess lätt men ändå robust aluminiumsmøblementet Mirthe Tribu är för dem som vill odla ett minimalistiskt uttryck på uteplatsen utan att behöva oroa underhåll.

Industrial

Kulört strålar: Pylon kan beställas direkt från tillverkaren Nola. Foto: Jann Lipka

Är industristilen på väg att vara "in" ute? Det hårda stålbordet Muscle made from Bolia kan vara en varning. Men se inte om du planerar att hoppa från trend till trend. Denna tabell varar för alltid.

Läs också:

De flesta väljer fel thuja

multi: Stolarna i serien Latitude från Fermob kostar $ 1064. Tabellen Cargo (130 x 130 cm) £ 4549, Blåmann möbler. Foto: Foto: Fermob

Möbler i kunstflett: Därför är det prisskillnaden

För att fräscha upp trädgårdsmöbler

Vi testade polets säljer kartong Vin

ANIMAL CLASSIC: Stolen April från Zanotta kostar $ 9348. Hultmann agent i norge Foto: Foto: Zanotta

FYND Klapp FURNITURE: Härö stol NOK 149 kortet (60 x 60 cm) £ 195 är bland Ikea nyheter i år. Foto: Foto: Ikea

UNDERHÅLLSFRITT: Aluminiumserien Mirthe består av s. a. på bordet kr 14 550, stol kr 3530 och bänk kr 5900. ordförande av skattekontoret. Fotografering: Photograph Tribu

STÅL TABELLER: Soffbordet Muscle Made (h: 33, B: 66, l: 80 cm) består är en stålplatta som är laserskuret och bockas, £ 2699, Bolia. Foto: Foto Bolia

Förhandlarna

Grythyttan

Hultmann Inredning

Ballerud Gardencentre

Blåmann Furniture

Euklides

Nola

Ikea

Treasury

Bolia <999 >

ADVERT

Mest populära