All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

De coolaste namn på Instagram

En hel värld har satt sin kärlek på Instagram och Pinterest. Vi har frågat en massa experter om vem och vad du inte borde sakna.

Dagny Thurmann-Hoelseth, Creative Leader Colorful. @fargerike_dagny

Vilka sidor inspirerar?

- Instagram är ett tydligt nummer 1 för min del. Här följer jag branschfolk (och andra) från Norge och andra delar av världen som delar sin dagliga inspiration. Det kan vara ett fantastiskt landskap, ett par skor eller en ny tapeter samling. Pinterest är också otroligt lätt att använda för att hitta färginspirerade kors-kategorier, säger hon. nr.

- Google Jag använder när jag vet vad jag letar efter och behöver inspiration för ett konkret projekt.

Instagram visar ofta "oprofessionellt bilder" tagit med telefonen, medan Pinterest och Google visar allt från tidningar, bloggar eller kommersiella operatörer. De inspirerar därför på olika sätt.

Vem följer du?

Hur KOMKMER igång på PINT REST: Pinterest är en sinnrik webbplats där du kan samla och organisera bilder av saker du gillar i kategorierna. Du skapar ett digitalt moodboard med dina foton. Andra kan följa vad du skickar och du kan följa andra. Moodboards från 12 miljoner användare står för dina fötter, så du hittar inspiration i alla tänkbara kategorier inom interiören. Om du inte redan har en pinterest kan du göra följande för att komma igång: Skapa ett konto på pinterest. com, registrera dig, skapa din egen styrelse och välj fem styrelser du följer. Lägg till foton eller välj foton från andra genom att ompaketera bilderna på ditt eget humörbord. Foto: Producenten

- På Instagram följer jag dessa människor.

@kellywearstler American multitalent. Börjat som inredningsarkitekt och har arbetat med några av mina favorithotell. Älska hur hon är inspirerad av vardagliga saker.

@astrupfearnley Det är lite som är mer inspirerande färg än konst. De är otroligt skickliga i att föra spännande utställare och jag blir lika entusiastisk och inspirerad varje gång jag besöker.

@nyttrom Norsk design Enligt min mening lanseras The New Scandinavian Cool, och en pärla efter en annan.

@ rom123egmont Måste förstås! Otroligt bra på att visa vacker färginspiration med en eklektisk touch! Precis som jag gillar det.

@lindawickmann En av Norges bästa fashionister är otroligt bra med färger och färgkombinationer. Kan enkelt överföras till interiör.

@ilovepolkadot Inredningsdesignern Christine Hærra har ett fantastiskt instagramkonto. Sällsynta bilder som du ofta behöver oroa sig för. Men när ljuset går upp är det vanligtvis briljant.

@esrarois Norsk illustratör som är mycket skicklig. Bra stretch och fantastiska färgkombinationer.

@andreasengesvik Andreas Engesvik är Norges största designer idag. Kontot är inte alltid så lätt att tolka, men det är intressant att följa delar av den kreativa processen.

@confettisystem Girlanders, pompoms, silkepapper, guld och glitter! Helt underbart!

@designlovefest Bri Emery är lysande! Den tidigare direktören för Rue (American Online Interior Magazine) har utan tvekan stjärnkvalitet och är på ett spännande och färgstarkt sätt runt om i världen.

@clovercanyon En av mina favoritmärken. Härligt mönster och coola färgpaletter!

@hannawendelbo Bakgrundsdesigner på Borås Tapeter. Alltid upphetsad att se vad hon är och hon har ett bra öga för trender när hon reser.

Trine Andersen, Entreprenör, designer och ägare av Ferm Living

Vilka sidor inspirerar?

Kreativa ledare i färg: Dagny Thurmann-Hoelseth älskar Instagram. Foto: PHOTO: Privat

- Jag tittar dagligen på webbplatser, bloggar och Pinterest, hon berättar om klicket. nr.

KOMMA IGÅNG: Instagram är ett program där du delar dina foton med andra, som foton och följer andra användare du gillar. Om du inte redan är på Instagram kan du göra följande för att komma igång: Gå till instagram. com och ladda ner programmet på din mobil. Ta ett foto, välj ett filter för att ställa in önskat humör och publicera det. Så småningom kan du välja andra du följer och eventuellt som de bilder de lägger ut. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen

Endast skalet kvarstod i det gamla trähuset

Vad använder du?

- Jag använder den för att hålla mig informerad och uppdaterad. Inte minst, det ger mig inspiration. För mig är det nästan okej att sitta en timme och surfa på nätet som att sitta på soffan med en tidning.

Vem följer du?

- Jag har ingen specifik lista över bloggar jag följer, det varierar från vecka till vecka. Men under den senaste veckan har jag sett:

revolverrevolver. dk / blogga

midcenturymodernfreak. tumblr. com

ledansla. blogspot. dk bungalow5. dk

amerrymishapblog. com emmas. blogg. se.

Med fokus på barn tittade jag på barnrum. dk och i online-magasinet keiki. dk.

Tale Henningsen, Färgdesigner, Nordsjön

Vilka sidor inspirerar?

- houzz. com Det är lätt att använda och ger en hel del inspiration. Här kan du bläddra på bilder på iPad medan potatiserna kokar. Kanske lite amerikansk, expanderar hon på klick. nr.

BASIS AV FERMLIVNING: Trine Andersen hittar inspiration för sina interiörsamlingar online. Foto: PHOTO: Privat

- och sedan norwegianinteriorblogger. nr. Här samlas "alla" bloggar i Norge. Lätt att komma in här för att hitta hennes favorit.

Hon berättar också att Colours på Facebook ger henne mycket färginspiration.

- Ett nytt andetag! Vi lever lite i en girig (grå beige) värld. Vackert men jävligt tråkigt ibland.

Vad använder du sidorna för?

- Jag använder dem när jag ska skapa färgdiagram, stilrapporter och få inspiration till min egen blogg, hela huset.com

Vem följer du?

- Godkänn att jag är en "jumper". Det projekt jag jobbar på är ofta utgångspunkten för vem jag följer.

Ann-Tove Engenes, Designer, Skandinaviskt Yta

Vilka sidor inspirerar?

- jongeriuslab. com Hella Jongerius är en experimentell holländska designern inklusive bakom soffan Polder för Vitra, säger hon att klicka. nr.

- Vidare följer jag frontdesign. com, en vensk designen trio som är helt rå på att skapa oväntade lösningar på välkända produkter, såsom stolar, bord, skåp, lampor. Helt fantastiskt!

FÄRGESIGNER I NORDSÖ: Tal Henningsen inspirerar ofta Houzz. com medan hon gör middag. Foto: PHOTO: Privat

Engenes listar vidare:

- torr. com Egna koncept med webbshop och butiker du måste besöka i Amsterdam! Förpackad med specialprodukter som du inte hittar i Norge.

- och dessa. com Nyheter i internationell design, arkitektur och mer.

Andra särskiljande designers / företag enligt Engenes är:

frozenfountain. nl marcelwanders. com moroso. det

Vad använder du?

- Ren inspiration. Alla representerar ovanliga designobjekt där fantasi och smarta lösningar är en del av uttrycket. Rude, humoristisk, grym och underlig!

Vem följer du?

- Helle Tjaberg håller dig uppdaterad med bloggens eget rum. nr. Hon är fortfarande på resande hemma och utomlands och presenterar de senaste nyheterna från mässorna.

Rom123 rekommenderar:

- klicka. com / home / ispirazione - Ett foto guide med tusentals interiörbilder som har skrivits ut i tidningar rom123, Bonytt, dröm och Hytteliv. Du hittar information om de produkter du ser och allt är sorterat efter rum, stilar och färger.

- beso. com - Är en sökmonitor där du kan jämföra priset på mode och interiörprodukter från tusentals butiker och varumärken. Genius när du vill köpa inredning online, men vet inte vart du ska få det.

- norska inredningsbloggar. nej - Norska Interior Blogger, NIB, är en inspirerande webbplats där norska interiörbloggar samlas. De har bland annat en alfabetisk översikt över bloggarna.

Anders Aakre, Creative Director av kommunikationsföretaget Jimmy Kungliga

DESIGNER i skandinavisk YTA: Ann-Tove Engenes följer inklusive Helle Tjaberg sin blogg att hålla sig uppdaterade. Foto: PHOTO: Privat

Vad kan vi vänta på framtiden?

Hur har de råd att drömma villa i mitten av Oslo

- Idag behöver man inte längre behöver besöka de stora inredningskedjorna, läsa inredningstidningar och IKEA katalogen att veta vad som finns och vad de kan köpa för deras hem . Nu finner de sig själva själva. Det finns fortfarande nya webbplatser och appar som gör interiörprodukter lättillgängliga för människor. Antalet användare på tjänster som Pinterest, Houzz och Instagram går genom taket. Tjänsten låter dig navigera på objekt och visa vad alla tycker är populärt.

Resultatet är att linjalerna faller och massorna får större inverkan.Dessutom ipad blivit vanliga, och flera finner inspiration och handel på nätet från soffan i stället söka butiker. Många sitter bara på nätet för att hitta något speciellt de kan köpa för sitt hem. Jag tror också att vi snart kommer att få se ett genombrott för digitala tidningar i Norge. Var är vägen att främja inspiration mycket kort, eftersom det endast är att klicka på.

Anders rekommenderar:

e-postmeddelanden. blogg. se En blogg som tar till sig impulser från hela designbranschen.

svpply. com Ett bra ställe att jämföra kostnaden för köpet.

tumblr. com En bloggplattform där du kan följa många fina renoveringsprojekt.

Läs också:

Hur hytt på terrassen

Gör det, du behöver aldrig städa

Möbler Tabb alla gör

dröm material snickare hatar

Spar FUTURE: Anders Aakre är kreativ chef för kommunikationsbyrån Jimmy Royal. Foto: FOTO: Privat

ADVERT

Mest populära