All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färger omvandlas kabinen

stuga i Marker i Østfold stod genom ovärderlig hjälp av familj och vänner, som blev färdig 1998 och hade under årens lopp fått en gulnat, mörk touch - både ute och inne. Denna önskan ägare GERD och Jan Gunnar Berger att göra något, och i samarbete med yrkesverksamma, inklusive vilken färg berörda systemet är förändrings ett faktum. Idag är stugan i en ny och föryngrad kostym.

Välskött

Ägarna var i gott företag när de fick veta att det nya, obehandlade träet inte behöll den ljusa färgen över tiden. Därför bestämde de sig för att ge stugan en boost och ett ljusare, ljusare uttryck än den tunga beröringen de upplevde som den så småningom hade.

Rum och inredning var mycket nöjda med dem så att de kunde passera. Högt uppskattade möbler och inredning har behållits och är tydliga bevis för att det inte alls är nödvändigt att ändra något för att skapa förändring. Gerd och Jan Gunnar insåg snabbt att de skulle behöva hjälp vid val av färger.

Med god ledning av inredningsarkitekt Tove Seberg småningom bestod plan för att färga hut inomhus i ljusa färger, medan en del av de möbler, sängar och andra möbler ska målas i mörkare grått.

Vilka färger kan göra

Alla tak- och väggytor i kabinen var obehandlad och har nu full ansiktslyftning med hjälp av färg och fläck. Träet har helt förändrat karaktär, med en bi som passerar genom ritningarna i trädet eller täcker färg som döljer kvistar och sköldar. Några färger - både på ytbehandlingar och textilier - har använts, som har använts i hela stugan.

Färgerna föra utrymme tillsammans, och kan fritt användas omväxlande utan att skapa oro och störa helhetsbilden, vilka foton illustrera.

Stilla färger

Stugan är lite avskild från havet, och de mycket små prickiga färgerna glider i terrängen.

Terrassen vetter mot vattnet och är en favorit samlingsplats för familjen. De tysta färger beklädnad (Edelgrå) och fönster (S 5502 Y), som också är utmärkt för natursten, vilket skapar en fin inställning uteplats.

Väggarna i hallen hålls i samma färg som resten av kabinen (Wet Sand 3), och med direkt tillgång till terrassen får känslan av att vara utanför redan innan du har tagit steget.

Varför vänta?

Utanför panelen färgas i en ljusgrå färg, medan hoopla är målad i en mörkare grå - vilka båda i hög grad bidra till det allmänna intrycket av kabinen och kommunicera väl med färgerna inomhus. Så nöjd med de resultat de är, att trots uppgradering av kabinen har präglats av en stor del av sina egna ansträngningar och självdisciplin, undrar vad nöjda paret varför de inte har gjort det här förut ...

Plats och färger

Fasaden var behandlas med en genomskinlig pärla i färgen Edelgrå.Personalen är målad med S 5502-Y.

För utomhusfärgssatser är det viktigt att ta hänsyn till byggnadens omgivning. Stugan i Østfold ligger både i skogen och på vattnet, och manteln hade en ljus, gul-orange färg, vilket medförde att kabin fastnat mycket av färgerna runt. Nu är det harmoni som råder, med en transparent fläck i färgen Edelgrå och en lugn grå - S 5502-Y - målade på hoopla.

Vinduer och dörrar på flera kanter ger mycket ljus till rummet, väl hjälpt av de soliga gardinerna.

Med fönster och dörrar på flera kanter har bordsduken mycket ljus på bordet. Solskinsgardiner lägger till ett varmt, friskt element i rummet. Taket i kabinen har vitmålats och väggarna är halvmålade i grå färg S 1502-Y50R. Golven är som tidigare och skapar en gyllene motsvarighet mot de ljusa ytorna. Möblerna har förvandlats från trävitt till sofistikerat grått med färg i S 5502-Y färg och de har också fått nya sittdäck.

Ljus och ljus

Vägare, posta och räcke i trappor är målade i färg Våt Sand 3/1502-Y50R. Gungstolen är målad med Wet Sand 3/1502-Y50R.

Tak, vägg, trappa, golv och gungstol var gulade med stora kvistar och & rdquo; bevuxen & rdquo; nästan tillsammans. Nu är hela intrycket lugnt och vägg, trappa och stol har samma färg - S 1502-Y50R. Gungstolen är dock målade halvblankt, medan väggen och trappan är halvmatta. Observera att golvbrädorna har samma färg som väggen, vilket skapar en helhet och drar väggen hela vägen ner till golvet.

Gamla och nya

Panelen inuti är målad i färgen S 1502-Y50R.

stugägare njuter av en välförtjänt paus i sin nya, ljusa vardagsrummet, där en gammal kista har funnit sig bekväm. Kuddar och filtar hålls i gula och gråtoner som lämnar stugan. Det är sant att endast små berör av gult gör att de grå tonerna spelar huvudrollen. Ålder Ritning messingbesla gtrives i sällskap med den nymålade köksbänken, om färgen finner vi i sovrummet och äventyr äng, som har förändrat honom med färger S1502-Y50R (ljus) och S 5502-Y (mörk). Textil som i vardagsrummet.

ADVERT

Mest populära