All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Färger smyger in i norska hem

Den ljusa trenden håller fortfarande tillstånd, men rummen är inte lika solid färg eller ton-i-ton vitt , beige och grå längre, specialiserar sig nu i färger. Tale Henningsen, den kreativa ledaren av färgkedjan Färgerike, säger att de tydligt känner att folk börjar färga.

- Även i neutrala rum väljer vi fler färger en innan hon säger. Men då som tillbehör; Lampor, glasögon och mattor oser med frodighet och värme. För ja, i Norge älskar vi det lite säkert och gott. Och nu ska vi förbereda skörden när vi verkligen njuter av oss, säger hon entusiastiskt och sticker ut med ett blinkande nytt färgschema med många "läckra" färger som är perfekta för höstmat.

Textur skapar matthet

Färgerna Bride, Light Blonde och Light pudder på ljusa, matta och taktila ytor i en harmonisk mix.

Lätt, men kuperad, kan också uppnås genom att tejpa material med textur. Jenny Bull-Gustavsen, produktchef för Butinox Interiors hos Scanox föreslår att kombinera flera ljusa färger och föreslår färger med namn som skapar en stämning i sig själva; Bride, Light Blonde och Light Powder.

- Hon spelar med kombinationer av dessa i olika nyanser och texturer, hon föreslår och betonar att textur är viktig för att uppnå ljudupplevelsen. Lätta material med en taktil och rustik yta är perfekta.

Färgbakgrund

Ljus, lantlig och vänlig med en mönstrad tapeter som är perfekt för fyra väggar. Tapet Falsterbo / Borge.

Tapetet är ett annat tillfälle att skapa den önskade atmosfären.

- Vill du ha en ljus uttryck och lite färg, så att lösningen är enkel: Välj tapeter i en design med mycket vitt eller med en vit bakgrund, ljud tips från Birgit Torkildsby, produktchef av tapeter leverantör Borge.

Och det finns ett bra urval av sådana mönster både med dem och konkurrenterna. När hon tittar på listan över bästsäljare hittills i år ser hon tydligt att tapetet med lite mer färg seglar upp listan.

- Det är bra med en mönstrad tapeter som du kan hämta andra färger från tapeten som accenter för att få mer färg och utrymme i rummet.

Textilier som ger energi

Med färg på textilier får du snabbt några energipunkter i rummet. Dessa intagstekstiler kan även användas utomhus. Textilier från Intag.

Till en varm atmosfär hör också textilierna. Efter många nästan opretentiösa år finns det en tidsmässig förändring här också. Det är svårt att skapa whining i ett rum med mycket rykte och textilier är instrument nummer ett för att stryka ljudet. Långa lingardiner är favorit för många, det naturliga materialet med lite grov konsistens är också bra att se på och skapa rätt humör.

- Textilier är också ett bra sätt att få färger, säger Camilla Jacobsen på inredningen INTAG, vilket innebär att kuddar, filtar eller filt kommer att göra stor skillnad.

- Vad sägs om att dra en stol eller puff i en färgstark textil? På det sättet får du små energipunkter utan att gå för vågat att arbeta, föreslår hon.

ADVERT

Mest populära