All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Färgerna i Feng Shui

Ofta kan du inte få nog av en färg. När man behöver uppleva färgen på energi, säger Grethe Berg Sæthre i Feng Shui Norge.

- Måste allt vara vitt, där en färgelement uppfattas som störande, när du är så fokuserad på rengöring. "Nu vill jag ta bort allt jag inte vill ha med mig i framtiden." Men om huvud färgen blir lila, som är en stark och inåtvänd färg, söka i ditt eget medvetande av en inre förståelse mot den tredje ögat, säger Berg Sæthre.

Egen färgteori

Feng Shui består av flera kapitel. Formerna kommer före färgerna. Som var entrén till hemmet ligger.

Men Feng Shui har också ett eget färgschema. I denna undervisning används sällsynta färger. I stället används fuktade färger. Tiderna starka färger används, det är kraftfärger som är strategiskt placerade på objekt.

- Färger på väggen är energi i sig. När du väl övergått till tapetet med mönster och textur, kommunicerar detta utöver färgen. Mönster och färger blir i sig ett separat kapitel. Medan målningen är den färg som kommunicerar, berättar hon.

Det här betyder färgerna

Tips!

Titta på bildkartellen och se vilken färg du är mest ansluten till!

Blå: Representerar vattenelementet. Klarhet, inspiration. En fin färg för badrummet.

Brown: Säkerhet, säkerhet, förtroende, komfort och stabilitet. Den bruna färgen cirkulerar inte, men håller på med energin. Färgen är bra för någon som vill få instabilitet. Men om du ändrar ditt liv och du är långsam att förändra, är brunt inte det rätta valet. Lämplig för sovrum eller vardagsrum.

Gul: Detta är egotypen. Tydlig och klar. Gul har olika nyanser som ljusgul, hästgul. Är du i det starka spektret måste du utrota ditt ego. Lämplig för kök, vardagsrum och sovrum eftersom det är upplyftande.

Grön: Ger balans och lugn. Det säger kvalitet istället för kvantitet. Fred och tradition. Sökandet efter naturen. Passar extra bra till badrummet.

Grå: Är naturlig, tyst, neutral och saknar energi. Gråa betraktas antingen som tråkigt eller ädelt. Grå är också förknippad med industrin. I Feng Shui representerar det metallelementet. Färgen är lika med svartvitt och representerar därför medling och rättvisa. Den används bäst som accentfärg. Grå bör undvikas i sovrummet.

Vit: Står för rengöring, behov och sökning. Oskuld. En fin färg för badrummet.

Lila: Drama, inre uppdrag. Det okända. Värdighet. Sovrummet passar en ljus lillian.

Orange: Detta är den sociala färgen. Det skapar livligt konversation och bra atmosfär. Det har eldkraft och passar in i rum som kök och barnens rum där du vill ha en lekfull energi.

Rosa: Ett osjälviskt sätt att säga - älska dig själv. Rosa utstrålar självacceptans och är en fin färg. Rosa minskar aggression, och förmodligen av den anledningen används den i fängelser i amerikanska fängelser. Lämplig för sovrum och badrum. Rosa skickar lugnande, kärleksfull vibration och kan därför hjälpa en att öppna sitt hjärta.

Röd: Eldenergi. Röd visar mod, mod och längtan efter synlighet. Den röda färgen är blodets färg, som plockar upp pulsen och ökar takten. Men det kan vara motsatsen. För en redan aktiv person blir den överaktiv med röd. Män är mer fysiska, och därför som röda bättre än kvinnor.

Svart: En färg som visar ström. Det är inåtvänd snarare än utåt (som rött är). Det handlar om gränser och värden. Att vi klargör de värderingar som vi relaterar till. I inredningen är det ofta i kombination med vit.

Turkos (en blågrön färg): Energi är en kommunikation från hjärtat. En viktig kommunikation med ämnet. Blå står för klarhet och grön för balans. Om du sätter färgerna ihop som här får du klarhet i balansen.

Metaller: Koppar är tillbaka nu och koppar är kopplad till den gula färgen. Det är mer utåtriktat än till exempel stål.

ADVERT

Mest populära