All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Färger ger energi

Ansvarig för den stora färgen vi ser på Thon hotell är Sissel Berdal Haga, kreativ chef för Olav Thon Group, och inredningsarkitekt MNIL Trond Ramsøskar. De två är skaparna av Thon-gruppens nya, färgglada bild; de omvandlar de gråa Olav Thon Group 70-hotellen till något nära färgglada energibomber.

Tidigare visade sig något gråa affärshotell som ett leende i vardagen. interiörer som skapar nöje och energi för upptagna gäster. Och det är självklart lika viktigt för att träffa turister som vill ha en trevlig hotellupplevelse.

Key First Impression

Ett färgstarkt New York-motiv är det som möter oss i receptionen på Thon Hotel Vika Atrium; En lämplig mottagning på detta typiska affärshotell bredvid Aker Brygge.

Du får, som du vet, bara en chans att göra ett första intryck. Det läggs därför extra vikt vid de områden som möter gästerna när de kommer in från gatan. Lobbyn och receptionen har därför fått särskild uppmärksamhet från de två interna experterna.

En lobbyn kan tåla mycket: Här kommer det stänk lite och vara "lite för mycket av det goda". Gästerna har något att titta på när de är i linje.

- Men det handlar om att stoppa i tid, betonar Sissel Berdal Haga, och meningen är att balansera. Kan du inte göra konsten att begränsa det är cirkus? Vi använder färger för att uppmana en diskret enkel inredning, betonar hon.

Receptionen på detta Thon hotell i Vika var ursprungligen ganska anonym, men med markerade, ljusa färger på väggen och lätt dimmade rätter har mottagningen blivit mycket mer iögonfallande.

I Rosenkrantzgate finner vi en mycket färgstark lobby på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Här har inredningsarkitekterna skenit i starka färger från Thons palett och de har också specialdesignat den färgstarka mattan för att skapa ett helhetsintryck.

På ett typiskt affärshotell, som Rosenkrantz i Oslo, ville inredningsarkitekterna skapa en lite exklusiv touch genom att använda verktyg som marmor, guld, strategiskt placerad belysning och naturligtvis svartelement.

Thonpalettens huvudfärger är gjorda av turkos, gul och orange - men också ett antal andra matchande starka färger, som här på Vika Atrium.

Thon Hotel i Bogstadveien i Oslo har använt en perforerad ljusvägg för att låta dagsljuset ta emot receptionen samtidigt som den begränsar direktåtkomst.

ADVERT

Mest populära