All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Färg motiverar

Färger påverkar. Det vet Tove Steinbo från Oslo. I över 20 år har hon lärt sig i färgpsykologi och färgsymbolism. Hon pratar om färger och personligheter, och vad färgerna gör med oss, medvetna och omedvetna. År 2006 släppte hon boken "The Colors Tells".

Människor och färger

Det sägs att färgen skapar aktivitet och engagemang. - Orange är en fysisk färg med mycket humor. Mitt råd är att ha lite orange hemma, säger Tove Steinbo. (Foto:. Kamilla Weiglin / President foto)

Steinbo delar folk personlighet i grupper och typer av personer med färgnamn.

- Den gröna personligheten är vanligtvis känslig och snäll. De röda är ofta praktiska och modiga. En blå person är vanligtvis riktade, konservativ och lugn. Färger har också egenskaper i kraft av sig själva. Gult och blått är "mentala färger". Gul har också egenskaper som iver och intellekt, förklarar hon.

Up soffan

Några av oss kan kanske använda lite extra rörelse och motion innan badbyxor säsongen sparkar in. Då måste vi hitta en färg som kan dra oss ur stolen. Steinbo vet vad som fungerar.

- Orange är färgen av livets glädje. Det har humor och beröring. Orange är också den färg som de flesta av oss kan dra nytta av när vi börjar träna på ett lätt sätt, säger hon.

Orange var årets färg förra året. Färgen kan användas på små föremål för att ge rummet ytterligare en "färgspark".

Mjukt och roligt

Orange kan användas med fördel i mönster. Här i Trellis tapeter från Storeys.

Steinbo säger att apelsin är en fysisk färg. Hon tror att vi kommer att vara motiverade för aktivitet när färgen träffar oss. Därför bör alla ha en del apelsin i världen. En filt eller kudde.

- Orange är mjukt och roligt. Det är för oss som vill träna med enkla och enkla övningar. Gilla att dansa eller gå en promenad med ett leende om hennes mun, säger hon.

Red för proffs

Enligt färgexpert också röd färg som kan snabba upp din träning. Men det är hårdare och stimulerar mer till tung fysisk aktivitet, som att gå fem mil och cykla Birken.

- Röd ger dig en extra "boost". Därför är röda skiddrag den bästa färgen för idrottare. De som vill bygga muskler ska arbeta i röda rum, säger hon.

- Vad sägs om de som inte kan hävda den orangefärgade färgen?

- Det kan vara så att färgen vi gillar minst kan vara den färg vi behöver mest. Mitt råd är att bli en vän av apelsin. Det kommer att ge dig ett ljusare liv. Jag använder orange som träningsmotivation och rekommenderar det som antidepressiva ", säger hon.

ADVERT

Mest populära