All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kall kommande - förbereda spis

För att få rätt Fireside i vardagsrummet, de flesta dörrlösningar med glas som ger tillgång till den ildsprakende trä. Så småningom kan det vara ganska svårt att se den brandande elden - sotet tar över - oavsett hur "rätt" du brinner. Kontinuerlig städning krävs under uppvärmningssäsongen. De flesta av oss har vant oss med att använda medel som salmiakk och andra traditionella fettlösande produkter - men det finns långt mer effektiva medel.

Effektiva sotavlägsningsverktyg

Flera leverantörer har utmärkta medel för att avlägsna sot. Nitor Sotbort från Alfort & Cronholm, Grill & Oven Cleaner från Kemetyl och Sotek Glass Cleaner och Plumbo ugn och Grill Cleaner från Krefting är särskilda medel som används för att ta bort sot från eldstaden dörrar. Rengöringsmedlen sprutas och löses sotet efter en kort tidsperiod; Skölj sedan rent glaset med en fuktig trasa eller torka papper.

Var försiktig

Vid starka kemikalier bör stor försiktighet utövas. Oavsett tvättmedel, golv och andra ytor bör täckas med lämpligt vattentätt material för att undvika skador eller dåliga fläckar. Gamla tidningar kan också göras bra, men till exempel kan färgfiltret vara ett säkert val. Det absorberar fukt och förhindrar att fukt tränger in, eftersom det har en baksida av tät plast. Massiva gummihandskar absolut nödvändiga för att undvika skador på händerna. Använd skyddsglasögon.

Panacea

Ett annat effektivt fett och fläckborttagnings som också kan användas för en eldstad fönster, universalmedel Liberon möbelrengöringsmedel från Alanor. Agenten är verkligen speciellt utvecklad för rengöring av trä, men kan också användas för att avlägsna fett från fläktar och köksskåp, lime beläggning på plattor och glasväggar i duschen, kulspetspenna stroke och bläck märken, stearinsøl på bords och limrester från band och klistermärken på möblerna.

ADVERT

Mest populära